捱過不能拜年嘅農曆新年, 又要過一個不一樣嘅情人節.. 😅 因為怕同人迫, 去人多嘅地方, 我哋就決定咗提早一日食飯慶祝~ 🥰堅尼地城區多西餐選擇, 好隨意地經過見到呢間似係好新開嘅, 侍應企喺門口熱情招待, 見餐牌都幾吸引, 入咗去😍等上菜嘅時候同待應傾左一陣, 原來餐廳都只係開咗兩三個月, 揀中最艱難嘅時候.. 眼見我哋已經坐咗入嚟一陣, 依家係夜晚七點晚上黃金時間, 餐廳得我哋兩個包場... 侍應可謂相當無奈.. 😞餐廳推介嘅係石上燒牛扒套餐, 啱晒食肉獸嘅我哋 😈 前菜有香脆辣薯角, 雜菜沙律配意大利黑醋汁睇見都好開胃! 薯角係新鮮炸起, 開心~ 主菜我哋都揀咗石上燒澳洲肉眼扒! 侍應好細心咁解釋俾我哋聽可以選擇想要嘅牛扒生熟程度, 最好就唔好燒得太熟, 五成至七成就最Perfect~ 唔好忘記仲有呢碟 淨係燒牛扒都忙到爭啲唔記得咗食! 用心煮食, 服務周到嘅餐廳, 希望可以捱過疫情, 多啲客人會發現呢間值得推介嘅餐廳!

睇見都好開胃! 薯角係新鮮炸起, 開心~

香脆辣薯角,  雜菜沙律配意大利黑醋汁

主菜我哋都揀咗石上燒澳洲肉眼扒!

石上燒澳洲肉眼扒

唔好忘記仲有呢碟
淨係燒牛扒都忙到爭啲唔記得咗食!

2020-02-13
石上燒澳洲肉眼扒