還記得蔡san開既呢間鋪, 一開始係IG同FB洗版, 不過大家都係話哂時間去等, 一D都唔好食。食過既評語都係麻麻....今次係附近想食個light dinner 本身有間Vietnamese food 去開, 一定有保證, 但係朋友仔話不如 give this a try~ 還定只需要行2個街口, why not?黎到完全唔哂等位, waiter 好快帶左我地入去。說實話, 張檯都真係好細, 我地叫2樣野要好小心咁arrange先放我落。 坐底睇menu, 水要2次先有不過!!! 佢地比既唔係清水, 甜甜地既, 一問之下係羅漢果水, 超有heart +1分再者, 黎到我地諗要試個湯底, 所以叫左個湯河, 而我一向係撈檬FAN 所以叫左個招牌撈檬 , 天氣太熱, 加左個柚子沙律。 total 3樣野。正常餐廳, 小食行先...但我地食哂D粉個沙律都未黎。 呢點真係敗筆湯好味道就真係非常一般㗎啦同任何一間出面嘅越南湯河餐廳差唔多 不過我可以讚嘅就係佢嘅牛肉質素真係好好 入口係溶嘅 所以食材係唔錯。而家撈檬呢就真係好surprise 首先佢畀嗰隻碟呢係好方便你去撈汁嘅 再者呢個撈檬有齊
還記得蔡san開既呢間鋪, 一開始係IG同FB洗版,
不過大家都係話哂時間去等, 一D都唔好食。
食過既評語都係麻麻....

黎到完全唔哂等位, waiter 好快帶左我地入去。

+1分

而家撈檬呢就真係好surprise 首先佢畀嗰隻碟呢係好方便你去撈汁嘅 再者呢個撈檬有齊曬佢嘅招牌小食
你可以試到佢春捲 豬頸肉等等 好超值好好食。
如果個食曬所有主食先上嘅沙律啦 其實都好有心思,嘅佢嘅椰汁味 配襯住啲碌柚 好清新 好特別 都真係幾啱夏天食㗎。

總結:我覺得餐廳嘅食物係唔錯嘅 不過就唔好有咁大嘅期望 咁就唔會失望啦 。佢嘅招牌湯河 個人一般,如果同朋友去可以嘅就勸大家不如試下其他嘢啦 互相share
  • 香茅烤豬頸肉春卷撈檬