2022-09-26 160 瀏覽
成日係ig見到係到食飯,環境睇落幾vintage,終於到我同朋友去試下~ 因為餐廳係唐樓入面,隔離亦都有另一棟唐樓,我同朋友都搵咗一陣先搵到間餐廳。入到去燈光暗暗地,有好多舊物,有舊玩具同保留咗唐樓嘅裝修,係幾有feel嘅。我地以為星期日晚會有好多人,所以預先book咗枱,但我地坐咗個幾鐘,都係得我地一枱。可能加上冇咩人,餐廳都冇催我地交枱,都幾適合同朋友chill下傾下計。食物方面,我地嗌咗黑松露大啡菇意大利飯($118)、意大利海鮮蕃茄燴飯($118)、明太子蟹子意大利粉($118)同蜜糖牛油雞翼($48)。4個人分啱啱好~ 我地都覺得明太子蟹子意大利粉係最好食,因為佢係咁多個主食中調味最夠嘅,所以好足料,醬汁都好好食,啖啖意粉都會食到明太子。相反其餘兩個飯嘅調味都比較輕手,有少少淡,不過大啡菇同啲海鮮係好食嘅~蜜糖雞翼係好食嘅,佢餐牌寫住4隻, 以為係4隻原隻雞翼,上到枱先知原來係半隻雞翼咁上,感覺好似食多咗咁haha。不過最出乎意料嘅係餐廳連爛咗嘅碟都照用... 因為本身個碗嘅色睇落好似乞衣兜... 而家佢崩埋,就更似,觀感唔太好。 雖然係行vintage風,都唔代表啲裝食物嘅

黑松露大啡菇意大利飯

意大利海鮮蕃茄燴飯

明太子蟹子意大利粉

蜜糖雞翼係好食嘅,佢餐牌寫住4隻, 以為係4隻原隻雞翼,上到枱先知原來係半隻雞翼咁上,感覺好似食多咗咁haha。不過最出乎意料嘅係餐廳連爛咗嘅碟都照用... 因為本身個碗嘅色睇落好似乞衣兜... 而家佢崩埋,就更似,觀感唔太好。 雖然係行vintage風,都唔代表啲裝食物嘅器皿要爛嘅... 呢個係有啲美中不足嘅地方。

蜜糖牛油雞翼
2022-09-04