2017-11-26 37 瀏覽
收工同朋友落銅鑼灣食好野,日本野係我地最愛😍一早上到黎都已經見到有幾枱客,過多一陣食食下都已經坐滿哂人,成間餐廳都幾熱鬧店員好好客同友善咁同我地介紹廚師推介,最後我地叫左個壽喜鍋而餐牌上既食物種類都幾多,而且價錢合理,想食咩就用枝水筆係餐牌上面寫壽喜鍋有娃娃菜、冬菇、本菇同肥牛,食材非常新鮮,湯底好濃郁,甜甜地,所有食材索哂d湯汁,好正,肥牛脂肪比例均勻,牛味好重,天氣凍食呢個好正邪惡包,都真係幾邪惡,紫菜包住帶子,帶子夾住鵝肝,帶子非常鮮甜,鵝肝油脂好香,正彩虹卷,顏色鮮豔,賣相好靚,裡面包住炸蝦,脆卜卜,上面仲有蟹籽同魚籽,口感豐富,非常好食蟹肉忌廉餅,炸得好香脆,食落唔油膩,都幾creamy心動大阪燒,出到黎真係一個心形,好靚,食落幾香,中間濕濕地,唔會好乾。鹽燒雞翼,燒到岩岩好,皮脆肉嫩,好味芝麻雪糕,好濃郁既芝麻味,係成餐既happy ending
收工同朋友落銅鑼灣食好野,日本野係我地最愛😍

店員好好客同友善咁同我地介紹廚師推介,最後我地叫左個壽喜鍋

蟹肉忌廉餅,炸得好香脆,食落唔油膩,都幾creamy

鹽燒雞翼,燒到岩岩好,皮脆肉嫩,好味

芝麻雪糕,好濃郁既芝麻味,係成餐既happy ending