2019-05-07 22 瀏覽
收工夜一夜肚餓想食宵夜,咁岩同事想話食串燒就去左好燒式食宵夜,發現原來水準都幾高。由於個日都未食夜晚,所以兩個人都叫左幾多嘢食。叫左一份蝦多士,牛油金菇,蒜蓉開邊蝦,豆腐,雞翼,牛舌,冬菇,牛肉,魷魚,韭菜,蠔同埋燒茄子。最先上既係蝦多士,好明顯係即叫即整。出黎係非常脆身同埋香口,食落仲有幾香濃既黑松露既味,幾好食。之後就到牛油金菇,食落都幾香牛油味,不過重口味既我食落覺得唔太夠味,如果濃味返就一流。再到個蝦,非常大隻,食落都知隻蝦係新鮮蝦,食落非常彈牙,唔會霉哂。跟住就到蠔,蠔好厚身,燒得岩岩好唔會過哂火,中意蠔既你一定要試。再到成碟上既串燒,全部味道都好好食,由其是牛舌,燒得好好唔會乾哂硬邦邦。其餘雞翼,牛肉,冬菇,豆腐都非常正,全部都唔會燒到過哂火,雞翼食落仲好嫩滑。魷魚個醬配埋黎燒真係一級正,食落甜甜地,得咁多真係唔夠喉。韭菜就覺得辣左小小,不過一樣咁好食,又唔同其他鋪食落油lumlum。最後茄子唔算太有驚喜,可能最尾食。但其實一樣都係好食,份量都唔小。