2017-10-28 6514 瀏覽
公司攪宴會,我係工作人員,好早到場,場地在離地鐵站幾遠嘅甲級寫字樓地下,有接駁巴士到場,門面華麗,入內超高樓底,大舞台,舞台背仲有大LED顯示器,連接舞台邊係新娘房,房內地方大,房內配套幾好,大鏡、蒸氣熨斗、按摩椅、夾萬!新娘房要嘅都有!仲有兩度門,一度連接舞台,一度連接地方!方便唔同需要嘅工作人員出入!硬件唔錯!鴻運乳豬拼盤:足料大碟,叉燒半肥殺,中華沙律爽口嫩滑!燒豬皮脆肉薄!好味!其他無食!翡翠鳳凰蚌片:西蘭花爽口,雞片好多!嫩滑唔嚡!脆皮百花球:熱到辣咀,金黃色外脆內彈牙!好味!瑤柱扒時蔬:時蔬係外國豆苗,一枱有半圍人都唔喜歡呢種菜,好勁嘅草青味!不過今次我哋都有驚喜,瑤柱醬嘅味道平衡咗啲草青味,就覺得佢爽脆!好味紅燒竹笙海重羹:乜都切碎晒食唔出味!湯夠熱幾好!碧綠金錢海鮑片:最憎嘅小棠菜,雖然靚但無性格!口感又唔好!冬菇厚肉忟得淋!鮑片煙韌!好味嘅!清蒸大海班:肉幾滑,甜豉油清爽好味!百樂門燒雞:皮脆肉微嚡!正常錦繡炒飯:無食干燒伊麵:麵炆得滑身微鹹,好味!精美榚點:紅豆椰汁榚!仲未解晒雪,一般錦繡鮮果盤:西瓜切橙!正常食物正常圍菜菜色,無乜驚喜,好在夠熱,味道唔錯!負責我哋

翡翠鳳凰蚌片:西蘭花爽口,雞片好多!嫩滑唔嚡!

脆皮百花球:熱到辣咀,金黃色外脆內彈牙!好味!
紅燒竹笙海重羹:乜都切碎晒食唔出味!湯夠熱幾好!
清蒸大海班:肉幾滑,甜豉油清爽好味!

百樂門燒雞:皮脆肉微嚡!正常
錦繡炒飯:無食
干燒伊麵:麵炆得滑身微鹹,好味!
精美榚點:紅豆椰汁榚!仲未解晒雪,一般
錦繡鮮果盤:西瓜切橙!正常

食物正常圍菜菜色,無乜驚喜,好在夠熱,味道唔錯!
負責我哋嗰枱嘅店員完全唔熟手,上菜永遠唔跟醬,上咗4個餸,上幾個餸啲醬汁仍在!分菜都唔熟手(仍佢攞湯匙啲手勢一睇就知)最後係做過酒樓嘅細佬出手!佢仲讚我細佬,都好吹脹!不過佢嘅態度就唔錯!叫到就做!係唔醒目啫!
因我係工作人員,好早到場,大型宴會好繁瑣,其他店員都好幫手!
攪宴會好地方!
2017-10-26