2021-05-04
1923 瀏覽
周末唔想成日銅鑼灣、灣仔搵食,今次近近的留守東九龍又想搵間有情調既餐廳。呢間法國餐廳位於觀塘既商業中心,環境優雅得黎價格中價唔貴~仲有打咭位!先送上麵包籃,有3款自家法包黑糖包、十字黑芝麻包、圓麵包烘得香香的送上,散發出一陣小麥香氣點上兩杯signature drink🍹 ꜰʟᴀᴍɪɴɢᴏ好夏日既感覺主調橙色,以橙味為主,好有紅莓味微帶薑味🌈ʟᴇ ᴍᴏɴᴅᴇ ʀᴀɪɴʙᴏᴡ睇個名都估到係一層層顏色,蝶豆花、燈汁、紅莓汁,好colourful~ 真係唔捨得拌勻,唯有逐層飲,ᴘᴀɴ ꜰʀɪᴇᴅ ꜰʀᴇɴᴄʜ Qᴜᴀɪʟ ʟᴇɢ ᴡɪᴛʜ ʙʟᴜᴇʙᴇʀʀʏ ꜱᴀᴜᴄᴇ 鵪鶉肶藍莓醬鵪鶉營養價值高又補身,鵪鶉肶肉質尤其嫩滑,煎得外皮香口,配上藍莓醬微甜提味,很不錯! 加上沙律可以清新一下! ᴛɪɢᴇʀ ᴘʀᴀᴡɴ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ ꜱʜʀɪᴍᴘ ꜱᴀᴜᴄᴇ 意大利飯份量十足,虎蝦新鮮,外殼煎得好香,肉身爽彈, 意大利飯滲透蝦汁味道,有白磨菇粒增加口感味道,飯身熟度掌握得剛剛好!ʙᴇᴇꜰ ʙᴏᴜʀɢᴜɪɢɴᴏɴ法式紅酒燉牛面頰經炆燉後肉質非常軟腍,且牛味重、筋位腍透
先送上麵包籃,有3款自家法包
黑糖包、十字黑芝麻包、圓麵包
烘得香香的送上,散發出一陣小麥香氣
點上兩杯signature drink🍹
ꜰʟᴀᴍɪɴɢᴏ好夏日既感覺
主調橙色,以橙味為主,好有紅莓味微帶薑味
🌈ʟᴇ ᴍᴏɴᴅᴇ ʀᴀɪɴʙᴏᴡ
睇個名都估到係一層層顏色,
蝶豆花、燈汁、紅莓汁,好colourful~
真係唔捨得拌勻,唯有逐層飲,
鵪鶉肶藍莓醬
加上沙律可以清新一下!
ʙᴇᴇꜰ ʙᴏᴜʀɢᴜɪɢɴᴏɴ
法式紅酒燉牛面頰
經炆燉後肉質非常軟腍,且牛味重、筋位腍透得呈啫喱狀,骨膠原豐富,口感非普通牛肉可比。
紅酒牛肉汁好香濃,仲有d白磨菇粒,配上幾片法包,沾上牛肉汁黎食,真係充分吸收牛汁既精髓!