2016-12-12 678 瀏覽
同朋友一直都好中意食鍋心噶粥底火鍋,知道區係隔離開左間鍋心蒸鍋,於是就book位試下。今日終於可以去試下啦。我地book左8點半,準時到就入去啦。一坐低,就可以揀海鮮噶配料同飯噶配料。好快,湯就到啦,我同朋友都覺得好好飲,湯料好多,有雞腳,蘿蔔,茶樹菇,烏雞同豬肉,好重料。跟住,d海鮮陸續到,服務員幫我地蒸同睇時間,所以唔怕蒸得唔夠熟或過熟。每樣海鮮都好新鮮,好好味。唯獨是蒸魷魚我地揀左沙爹蒸,沙爹太鹹,下次都係揀清蒸好d。其他海鮮–龍蝦,海蝦,北極貝,帶子,蟹,鮑魚,同d配料都好夾。個蒸飯好好味,因為料足,味道好夠,其實份量真係好多,我地兩個女仔食剩好多飯,見隔離幾張檯都有打包走。最後,個雪耳木瓜糖水都好正,呢種天氣潤一潤,完全滿足曬。食完之後,已經同fd淰定幾時再book黎食。