2023-07-13
🚩 蟹慶同嘉欣BB完全係一個禮拜見一次嘅節奏😩今次終於到我帶佢食好嘢,係食我最鍾意嘅蟹蟹🦀🦀一入門口已經見到個水箱裝滿蟹,餐廳好有日式風味,燈光亦都好有情調🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈夏慶 $899✨蟹肉柚子沙律柚子非常清甜,沙律醋唔會太酸配埋蟹籽脆卜卜✨前菜兩點白色粟米超有驚喜,睇個樣以為會好鞋口但點知咬落去清甜多汁,差啲彈到落嘉欣度✨刺身四點三文魚雖然係普通嘢,但真係異常好食,油香味勁出油甘魚都好新鮮,鮮甜嫩口✨鵝肝魚籽蒸蛋上面嗰兩粒一開始以為係冬菇,零珍惜咁放左入口但點知原來係鵝肝嚟,超香超綿密🥹魚籽令到成件事錦上添花,鮮得來帶少少鹹✨時令蟹主角登場‼️今次食嘢係凍蟹,面頭配嘅係酸汁啫喱,同埋另外配個水蘊草嘅醋🌱會幫你拆蟹肉的絕對是真愛🥹蟹蓋塞滿蟹肉同埋蟹膏蟹膏甘香,蟹肉鮮甜🦀 Feel到隻蟹完全係渣都冇剩✨松葉蟹腳雜錦天婦羅有齊南瓜,秋葵,松葉蟹腳,鮮蝦天婦羅炸得脆而不膩可以將蘿蔔蓉混合天婦羅汁,清熱啊🤭✨明太子蘆筍連唔食蘆荀嘅Kayan都覺得好食唔需要解釋啦依單野✨名古屋汁燒殼飼牛扒牛扒充滿蜜汁甜甜的🥩表面焦香,牛肉味濃郁又唔會韌✨鯛魚白湯超鮮嘅奶白色魚湯絕對係真材實料,
🌈夏慶 $899
✨蟹肉柚子沙律
柚子非常清甜,沙律醋唔會太酸
配埋蟹籽脆卜卜
✨前菜兩點
白色粟米超有驚喜,睇個樣以為會好鞋口
但點知咬落去清甜多汁,差啲彈到落嘉欣度
✨刺身四點
三文魚雖然係普通嘢,但真係異常好食,油香味勁出
油甘魚都好新鮮,鮮甜嫩口
✨鵝肝魚籽蒸蛋
上面嗰兩粒一開始以為係冬菇,零珍惜咁放左入口
但點知原來係鵝肝嚟,超香超綿密🥹
魚籽令到成件事錦上添花,鮮得來帶少少鹹
✨時令蟹
會幫你拆蟹肉的絕對是真愛🥹蟹蓋塞滿蟹肉同埋蟹膏
蟹膏甘香,蟹肉鮮甜🦀 Feel到隻蟹完全係渣都冇剩
✨松葉蟹腳雜錦天婦羅
有齊南瓜,秋葵,松葉蟹腳,鮮蝦
天婦羅炸得脆而不膩
可以將蘿蔔蓉混合天婦羅汁,清熱啊🤭
✨明太子蘆筍
連唔食蘆荀嘅Kayan都覺得好食
唔需要解釋啦依單野
✨名古屋汁燒殼飼牛扒
牛扒充滿蜜汁甜甜的🥩
表面焦香,牛肉味濃郁又唔會韌
✨鯛魚白湯
超鮮嘅奶白色魚湯
絕對係真材實料,飲完都唔覺口渴
✨蟹肉稻庭冷烏冬
超級冰凍嘅烏冬
烏冬過咗充足嘅冷水,口感份外煙靭
真係要小心啲食,差啲哽親
除咗蟹肉之外,仲有蟹膏魚籽,味道層次都幾豐富
✨甘物
曲奇奶凍配抹茶厥餅