2022-06-29
朋友介紹去 #申子居酒屋 好耐喇😫~自從杜文澤介紹完之後就愈黎愈難book! 食完終於明點解咁多人讚不絕口😍Staff 嘅服務態度真係帶有日式味道, 就係夠好!👍🍳蓬鬆玉子 $98 呢個係申子嘅特色菜式之一🌟!入邊嘅雞蛋堅蓬鬆嫩滑!夾開後滿滿嘅蛋汁流出黎就好似蛋包飯咁🤩! 配大阪燒汁醒胃;沙律醬份量剛好,仲含有濃濃芝士味 🤤🍚海膽炒飯 $198海膽鮮甜,入口即溶! 蟹子超爽脆,晶凝剔透 !炒飯入面有金菇,飯炒得夠乾,有鑊氣!🐮極上牛舌芯 $118超厚牛舌!咬落爽口易咬,仲有海鹽檸檬香蔥配搭, 燒得香口!最愛加上檸汁嘅fresh 喚醒我嘅味蕾🤭!💙水母刺身 $88勁新鮮👍勁爽口,咬到shoy shot 聲!好似食緊雞軟骨咁! 配上柚子汁, 酸酸甜甜,超開胃🥳! 🐟本鮪赤身 (吞拿魚)超厚切!夠滿足🥰!又係入口即溶, 吞拿魚食完之後仲齒頰留香😩! 配上餐廳師傅自家調製海苔醬,特別深刻👍!
🍳蓬鬆玉子 $98
🍚海膽炒飯 $198
🐮極上牛舌芯 $118
💙水母刺身 $88
🐟本鮪赤身 (吞拿魚)