2010-06-01
見廣告食評話唔錯, 又成日都滿座, 咁就點都要試下啦 ! 我地一行6人都鍾意食辣蟹, 個個都滿懷希望咁 ~ 訂咗8:15, 我們8點去到裡面得3枱客, 但個店員話要最少8:10先俾得我地入座。算 ! 我地等 ! 到坐底, 個店員同我地講, 小菜就係叫的, 蟹就晌出面自己攞 ~ 即刻覺得唔對板 ! 明明好多大家寫嘅食評都話唔係buffet style,係任食落柯打!出面得到4盤蟹,避風瑭式,芝士,薑沖,蛋黃4款•!不得一讚係負責揀蟹個位,咁唔新鮮同無肉嘅蟹都俾距揀到咁多隻 !D蟹肉有D係梅的 !當然我都唔其望任食嘅質素會同散叫幾百蚊一隻嘅一樣, 但點都唔會咁差囉,個蟹鉗係好大隻, 但裡面嘅肉係等於我食指咁幼!最好味嘅米距D小菜囉,上湯津白,皮蛋瘦肉粥,炒蜆啊咁,鬼死咁大碟!但蟹呢,就我地唔吹唔問都唔會加的!唉,有時好又一餐唔好又一餐,但呢次因為蟹而黎,實在太失望喇!