2016-12-13 203 瀏覽
有啲時候喺需要有一個好comfortable嘅地方,可以俾自己一個人安靜咁坐一坐,食個飯。並唔喺話約埋三五知己一齊食飯唔好,而喺有時候需要自己一個人。所以我搵到一個好地方!話佢環境有feel真係無錯,店內嘅燈光雖然唔喺好光,但係就好warm。嚟一杯伯爵茶,苦澀得嚟仲有少少甘甜,味道香濃。暖暖地,好舒服。既然一個人食飯,點都要食好啲嘅,雖然哩到啲野都唔貴!黑松露野菌意大利飯,真喺有黑松露嘎!!!黑松露嘅香味就真係唔話得啦,好濃好濃!!!飯摞忌廉汁拌嘅,味道好特別。飯食飽之後覺得仲未夠後,於是又加點咗幾樣。一個系辣薯角配春雞,唔好以為我一個人食唔曬!其實我係大胃王,哈哈哈哈哈。薯角真係炸得好香好脆,春雞食到燒雞嘅味道。最鐘意嘅喺哩個焦糖燉蛋,秘密就係中間嘅焦糖啦,我覺得無咗佢嘅燉蛋喺唔完整嘅!!簡直甜到漏吖….
2016-11-15