2023-05-05
最近米芝蓮閩菜餐廳{莆田} @hkputien 推出咗多款由海蠣做成既菜品,$219有兩道菜,單點亦得值得一試😍 店員先附上菊花杞子茶和醃蘿蔔享用,再慢慢點菜🤍椒鹽哆頭蟶好香口的一道菜,炸至金黄酥脆,撒上椒鹽,配上爽脆茶樹菇,口感豐富!👍🏼🤍酒香竹筒蝦大大隻肉質鮮甜爽口,香濃的酒香,順滑香甜🤍 莆田荔枝肉傳統菜品,豬肉係無骨,搭配甜甜的荔枝,肉質鮮美相互融合🤍黄金荷葉包酥脆的包面脆口,熱辣辣面層有大量芝麻,更加香口,將香濃嘅洋蔥肉絲釀入包中,餡料豐富惹味,推介😋👍🏼🤍石鍋滑豆腐用石鍋熱辣辣上枱,豆腐好嫩滑!入口即溶,豆腐磚之下有一層煎蛋皮配以醬汁,美味🤍酥炸冰心榴槤喜歡榴槤要試,這個朋友點的,賣相好吸引,,連平日不太好榴槤我都淺嘗左😆,,超香脆鬆化嘅外層+冰凍榴槤餡,冰火雙重享受,好有新鮮感🤍桂花陳皮燉雪梨清甜滋潤,每一口的桂花,夠晒清香,煮得軟軟的雪梨🍐好入味,不錯莆田將軍澳唐賢街9號PopCorn 2 1樓F94號舖
推出咗多款由海蠣做成既菜品,$219有兩道菜,單點亦得
值得一試😍
店員先附上菊花杞子茶和醃蘿蔔享用,再慢慢點菜
🤍椒鹽哆頭蟶
🤍酒香竹筒蝦
大大隻肉質鮮甜爽口,香濃的酒香,順滑香甜
🤍 莆田荔枝肉
傳統菜品,豬肉係無骨,搭配甜甜的荔枝,肉質鮮美相互融合
🤍黄金荷葉包
🤍石鍋滑豆腐