2021-08-27 1086 瀏覽
朋友就黎生得;襯佢仲可以出去食飯;當然要陪佢出多d街啦~ 但講到底,孕婦著實有太多嘢要考慮;都係俾佢揀去邊度食啦 (我哋都怕揀錯)好!最後揀咗呢間睇睇openrice 先....英國菜?(恕小女孤陋寡聞。。。但英國菜有咩出名呀。。。而家唔係食tea wor; fish and chips? 孕婦可以食咩?)anyway, gogogo!一齊share la !叫咗一下食物; 講d比較要提及嘅fish fingers:果然物以類聚人以群分;大家都覺得呢間嘢食英國菜;點都要叫個fish fingers 嘅。。。但就唔算有驚喜;如果大家同我哋一樣都係覺得食英國菜一定要叫fish fingers 嘅就不妨試試啦lobster linguini:呢個意粉醬汁都真係有驚喜;唔會死鹹;同時又夠味Hanger Steak :steak係佢哋主打,無理由唔試遮; hanger steak la ! 果然肉味比較濃得黎又唔會鞋或者咬不開...但真正令我驚艷係佢個蘑菇醬汁;濃濃嘅蘑菇味喺嘴裡爆發! 我朋友直接想將d蘑菇汁用黎送意粉(但因為個味道真係唔夾先無付諸行動。。。)甜品係朋友自己整嘅蛋糕 (ps 呢間
朋友就黎生得;襯佢仲可以出去食飯;當然要陪佢出多d街啦~

好!最後揀咗呢間

anyway, gogogo!
一齊share la !
叫咗一下食物; 講d比較要提及嘅

甜品係朋友自己整嘅蛋糕 (ps 呢間餐廳嘅切餅費係HKD150)~所以就唔試到呢度嘅甜品

個cocktail 都幾清新嘅 好適合女仔;容易入喉又唔會好快醉 :P

一杯mocktail

兩杯cocktail