2017-10-07 4347 瀏覽
是次出行主要是約左泰國姐姐按摩💆基於有少少餓,但是按摩又唔可以食太飽,所以決定去ABC碰下運氣,睇下遇唔遇到我想試好耐的scone🍪🍩門面其實真的非常小,好容易行過都睇唔到。店內都不能夠容納太多人,頂多四至五個人,已經好難行了🙈適逢中秋節,ABC更推出傳統棗泥月餅。但我去的日子可能太近中秋節了,已經全數售罄❌好開心丫,已經到訪了數次,都賣光,今天終於俾我買到了。一袋三件,食住一件先,另外兩件做明天的早餐🍴其實真係好想一次過食晒,因為真係好好味嫁❤️有別一般的scone ,除左有提子,還有小量乾果,就算淨食唔加cream / jam都好味道。質地鬆軟,一啲都唔乾😍😍😍好後悔買左一袋咋,下次要買夠二袋先得😋同場加影- 紫薯蛋捲🎂🍰🍮🍦🍬老實說,唔覺有紫薯味,但是蛋糕質地扎實,唔會好像美X個啲空氣蛋糕。而且cream 的比例唔多,唔怕肥丫(我本身唔太喜歡太多cream)

門面其實真的非常小,好容易行過都睇唔到。
店內都不能夠容納太多人,頂多四至五個人,已經好難行了🙈

好開心丫,已經到訪了數次,都賣光,今天終於俾我買到了。
一袋三件,食住一件先,另外兩件做明天的早餐🍴
其實真係好想一次過食晒,因為真係好好味嫁❤️
好後悔買左一袋咋,下次要買夠二袋先得😋

同場加影- 紫薯蛋捲🎂🍰🍮🍦🍬
2017-10-03