2021-12-15
朋友找一間居酒屋眺望一邊九龍數景,一邊欣賞到師傅做菜嘅功架,又可以品嚐到高水準嘅出品,真喺有「鮨」勢,有實際 待應安排吧枱座位,可看到師功架,師傅切魚生、擺盤,已喺一種視覺享受 味噌煮牛舌牛舌大件入口軟屬,還放蘿白煮湯,食完牛舌再味噌鮮甜湯一啖湯,最適合秋冬天氣暖下胃 鮨一沙律 新鮮角切魚生入口都唔錯,再試一試紅卜卜蕃茄更有驚喜,蕃茄好香好甜,整體沙律配上日式沙律汁味道好清新蟹肉蟹膏手卷
蟹肉十分新鮮,再加上有蟹膏香味簡直鮮上加鮮,配合特別赤醋飯,入口慢慢融化的感覺,十分鮮味 秋刀魚刺身 過左秋天之後係秋刀魚最肥美季節,魚肉甘香濃郁,點旁邊特別醬汁令秋刀魚多添幾分惹味日本蕃薯拼南瓜天婦羅天婦羅炸漿薄而輕脆,日本蕃薯好香甜,配再點上羅白蓉同天汁非常好食三文魚親子反卷 反卷都好新鮮又足料,有三文魚、蟹籽、cheese上十貫目 包括十件壽司件件新鮮!壽司爽甜新鮮,點上少許豉油,鮮味更突出。特別帶子同北寄貝鮮甜味道
味噌煮牛舌
鮨一沙律
蟹肉蟹膏手卷 蟹肉十分新鮮,再加上有蟹膏香味簡直鮮上加鮮,配合特別赤醋飯,入口慢慢融化的感覺,十分鮮味
秋刀魚刺身
日本蕃薯拼南瓜天婦羅
三文魚親子反卷
反卷都好新鮮又足料,有三文魚、蟹籽、cheese
上十貫目