2024-02-06
呢間大家都高度評價,呢日同好姊妹來慢慢嘆高質西餐😎環境舒服,設計華麗高級風格😌.🌟lunch set(4 course).➡️麵包外脆內軟熟做得出色,點橄欖油好味👍🏻.➡️oyster tartare生蠔非常鮮味,上面舖上鰹魚湯啫喱,配上avocado, cream sauce和魚子醬啫喱滑身,魚子醬爽口,生蠔creamy,層次好豐富超級正正😋.➡️lobster bisque非常濃厚的龍蝦湯!用上干邑酒泡泡、basil oil,仲有雲吞和龍蝦蓉,好好飲🤤.➡️risotto wagyu beef cheek和牛入口即溶,意大利飯黑松露口味仲有少少香草,不錯➡️prawn spaghetti 意粉好特別,同平時嘅唔同,望落去似油面,但係食落去係非常有質素嘅意粉龍蝦味好出!.➡️pork loin chorizo potato呢碟真係勁有驚喜!估唔到咁淋身又有咬口,薯蓉好特別,有粒粒椒係入面,口感綿滑,必點!.➡️ USDA ribeye牛好厚身煎得勁靚😍牛味濃郁,啖啖肉,讚不絕口👍🏻.➡️cheese platter一共三款芝士🧀.➡️pannaTiramisu 粟子口味,綿綿細滑味道出,我地搶住食🤣.
🌟lunch set(4 course)
➡️麵包
外脆內軟熟做得出色,點橄欖油好味👍🏻
➡️oyster tartare
➡️lobster bisque
➡️risotto wagyu beef cheek
和牛入口即溶,意大利飯黑松露口味仲有少少香草,不錯
➡️prawn spaghetti
➡️pork loin chorizo potato
➡️ USDA ribeye
牛好厚身煎得勁靚😍牛味濃郁,啖啖肉,讚不絕口👍🏻
➡️cheese platter
一共三款芝士🧀
➡️panna
Tiramisu 粟子口味,綿綿細滑味道出,我地搶住食🤣
➡️咖啡
味道當然高質,濃厚細滑,特別喜歡隻杯好宮庭feel大愛🥰
整體有讚無彈,環境好食物好,店員有禮又風趣幽默,午餐可以好似食Fine Dining滿滿儀式感,而家來食lunch or dinner仲有無酒精特色飲品及極優惠的wine pairing😍