2023-06-06 771 瀏覽
今日黎朋友介紹向將軍澳新都城商場泰國餐廳,  餐廳以田園風格的芒草植物裝飾, 感覺簡單舒服.  坐低空間感十足, 二人枱坐得好舒服.  餐牌二人餐$228有湯,拼盤, 主菜及蔬菜, 仲有飯或印度薄餅選擇, 再包兩杯飲品, 這個價格真親民, 真的令人驚喜大頭蝦冬蔭功: 有隻大頭蝦, 酸酸辣辣好開胃, 非常足料🫕泰式燒烤拼盤: 串燒有齊雞,豬,辣肉腸, 單骨雞翼, 串燒同雞翼都好juicy唔乾, 不過辣肉腸係比較辣. 愛吃辣的可以食多件🍖主菜三揀一有無骨海南雞/原隻無骨豬手/咖哩雞或牛肋條, 點左咖哩雞配印度薄餅好鬼夾, 咖哩雞唔太辣又好香, 可以一試🥢蔬菜點左馬拉盞炒通菜, 惹味份量夠, 不過怕辣的可點蒜蓉炒雜蔬🥬飲品點左菠蘿椰青特飲 (另+$15): 清新椰子香味+菠蘿加埋幾夾味又唔會太甜🧋泰式奶菜外表吸睛, 味道不會太甜仲有泰國茶香味, 很不錯🍹每人都是百多元真系非常親民價錢, 下次再黎試其他餸菜

大頭蝦冬蔭功: 有隻大頭蝦, 酸酸辣辣好開胃, 非常足料🫕

泰式奶菜外表吸睛, 味道不會太甜仲有泰國茶香味, 很不錯🍹

每人都是百多元真系非常親民價錢, 下次再黎試其他餸菜
2023-06-02