2023-07-01 318 瀏覽
放假入屯門玩,雖然睇唔到牛牛,但係都決定食埋個lunch先走冇行開呢頭,咁啱行開一田見到呢間,睇完餐牌覺得都唔錯,就決定食埋嘢先走。見到餐牌多數都係西餐,burger薯條,但係竟然有威靈頓牛扒二人餐,同埋千層麵!仲要人均百幾蚊,真係幾抵食。不過lunch就唔食咁飽,所以淨係叫咗burger薯條同埋千層麵,加小食同嘢飲。薯條單叫$18,如果叫咗主食跟餐就會平啲,$15有嘢飲同薯條。其實都幾大兜,仲要係粗切薯條,啱啱炸起好脆口呢個真係超推介,味道啱啱好,唔會話好鹹。另外仲叫咗杯Dirty同埋Latte,咖啡冇特別加糖,飲落去會係先苦後回甘,咖啡嘅香味都好明顯,同埋奶香濃厚,如果鍾意飲咖啡嘅可以試吓個burger係即叫即整,超級足料,講緊係大過一個成年男士嘅手(拎起都好重手)比起某間M字頭Burger,真係講緊差唔多兩至三倍嘅餡料,食落去係好傳統嘅burger味,加咗芝士同茄汁,肉扒好Juice,咬落去都會有汁水流出,唔會好乾,成個burger口感豐富,啖啖肉千層麵都係即叫即焗,等咗15至20分鐘,上到嚟個賣相都好吸引,側邊有好多薯蓉同埋芝士,味道都好好食,酸甜中帶有超級拉絲嘅芝士,千層麵皮

仲要人均百幾蚊,真係幾抵食。

炸薯條

呢個真係超推介,味道啱啱好,唔會話好鹹。

至尊漢堡

意式千層麵

千層麵都係即叫即焗,等咗15至20分鐘,上到嚟個賣相都好吸引,側邊有好多薯蓉同埋芝士,味道都好好食,酸甜中帶有超級拉絲嘅芝士,千層麵皮都好煙韌,唔會話好淋冇口感,呢個價錢嚟講真係超級推介,性價比極高

朱古力布朗尼

最後仲試埋個朱古力Brownie,朱古力味超級之濃,唔係平時食開代可可脂味嗰種feel,反而係黑朱古力嘅感覺,入口即溶

估唔到一田入邊都會有一間性價比極高嘅平民西餐小店,如果再有機會,一定會再食,Staff態度好好,又坐得舒服,仲要價錢都唔貴,真係好值得一試
2023-06-28
炸薯條