2024-03-27 66 瀏覽
呢間餐廳以拉麵同日式小食為主打,菜單上有好多款口味豐富嘅選擇,包括以下幾款:首先,我要講下佢哋嘅「清湯醬油味拉麵」。呢個碗拉麵有清淡嘅湯底,配上醬油味道,非常開胃。麵條煮得彈牙有嚼勁,朋友鍾意食硬麵,選擇硬麵口感。另外加咗替玉(另外收費$16),好大份,好飽。如果你鍾意清淡嘅拉麵,呢個「清湯醬油味拉麵」絕對係一個值得一試嘅選擇。另外,我亦推薦你試下佢哋嘅炸蠔。每件炸蠔炸得香脆,外層酥脆,內裡嘅蠔肉鮮嫩多汁。炸粉好薄,多汁好食。另外揀咗「白湯鹽味拉麵」。白湯鹽味拉麵有濃郁嘅湯底,加上適中硬軟度嘅麵條。我加咗竹筍(另外收費$8),變咗竹筍山,最後食唔晒,抵食。除咗拉麵,仲食咗小食,明太子手羽同迷你蟹籽沙律。明太子手羽有淡淡嘅辣味同鮮美嘅明太子醬汁。而迷你蟹籽沙律則帶有蟹籽嘅鮮味同沙律嘅清爽口感,非常開胃。沙律一d 都唔迷你,好大份。