2009-08-21 33 瀏覽
男朋友叫我下午唔好食咁飽,話夜晚同我去食好野。神神秘秘!心情極度興奮,因為第一次食爐端燒。成日以為響你面前燒會搞到成身都係油煙味,今次又唔會喎,可能個位安排得好啦!職員態度親切,友善地介紹咗個套餐比我地。都未來得切叫野食,已經有一碟枝豆放響你面前等你。由於肚餓嘅關系,好快就比我地消滅咗!職員亦好細心,立刻送上前菜(帶子裙邊加汁煮吞拿魚)同沙律。師傅Edmond正招呼另一位生日客人,變咗我地要等佢。佢見我地飲sake,就好識做咁整咗D小食比我地(蝦仔燒煙肉)。三支saki都唔錯,職員推薦得幾好。我最鐘意山花!不過等還等,佢都無比我地有悶場。結果,我地同埋第二台客一齊玩。Edmond師傅風趣幽默,低死搞笑,整晚個氣氛都十分好!食品方面,食材勁新鮮!套餐包括:1) 龍蝦我好貪玩,捉住佢影咗D相。初初以為佢唔生猛,因為佢條尾唔會'發'。後來Edmond師傅話佢已經切開咗佢條筋,所以唔會'發'到嚇死你!2) 飽魚飽魚好鮮味,縮下縮下咁同我地say hi。D肉好'林',帶少少海水咸味。Edmond師傅後來燒埋佢個內藏比我地,佢話一邊美顏,一邊壯陽。我男朋友食完果晚...皮膚敏感,起晒Rash,所以
男朋友叫我下午唔好食咁飽,話夜晚同我去食好野。神神秘秘!

食品方面,食材勁新鮮!
套餐包括:

1) 龍蝦
我好貪玩,捉住佢影咗D相

2) 飽魚
。我男朋友食完果晚...皮膚敏感,起晒Rash,所以大家小心。

3) 銀雪魚
本身好歡喜銀雪魚,好滑好滑!

4) 鵝肝
塊鵝肝勁厚!!!!!
法包唔硬,好脆好香口!鵝肝D油要一面食一面啜,完全唔覺肥膩。食佢食到我地醉晒(陶醉)

5)龍蝦湯
真係唔好意思,因為開始有點飽,又唔想霸住個肚D空間,所以只係飲咗兩口。

6) 薄切牛
怕太生,所以一開波就叫Edmond師傅做五成熟。好滑,入口即溶
Edmond話三成的話都唔會太生,血水都唔會太多,所以試試。三成的確比五成正,食得生嘅值得試試!

7) 豬樣炒飯

呢個炒飯,似乎都唔致在食,係攞唻玩嘅多!

8) 炒野菜
菜十分清甜,炒得香噴噴!

9) 朱古力蛋糕
Edmond 師傅送的生日蛋糕,我超鐘意,好味到連男朋友果份都搶埋。

10) 日式燒餅
叮噹燒餅,Edmond師傅都係想比我玩下,親手造,點知太好味,食晒!

總括來講,今年生日過得好開心。又食好野,又玩得高興。多謝男朋友!
好新鮮嘅龍蝦!
龍蝦生猛到個腦比Edmond挖咗出來都仲識陏!
玩火!小朋友唔好學!
會食醉人嘅鵝肝!太好味喇!
豬樣炒飯!
三支saki都唔錯,職員推薦得幾好。我最鐘意山花!
2009-08-17
慶祝紀念
生日
好新鮮嘅龍蝦!
龍蝦生猛到個腦比Edmond挖咗出來都仲識陏!
玩火!小朋友唔好學!
會食醉人嘅鵝肝!太好味喇!
豬樣炒飯!
三支saki都唔錯,職員推薦得幾好。我最鐘意山花!