2021-12-07
蝦蝦燒佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓因為疫情關係,已經有成2年無去過泰國啦,以前每次去親都必定會食流水蝦燒烤,好彩而家香港都有得食啦,所以定期就會過黎幫襯佐敦呢間<蝦蝦燒>,係我係香港食過質素最好既一間。。今次我地揀左中午12:00~14:30 時段,估唔到都好full, 好彩有訂位咋職員安排左我地坐係水道傍邊,非常方便一伸手就夾到生猛既大蝦,見到餐廳不時會加蝦,全部都好新鮮,而家算幾大隻,岩晒我口味。。。除左流水蝦之外,最鐘意呢到仲有好多唔同既海鮮,包括有鮑魚,扇貝,大蜆,生蠔,螺,貴妃蚌,魷魚同埋各式各樣嘅魚類,全部都好新鮮,Refill得好快,絕對唔使驚囉唔到肉類區方面都好豐富,總共有幾個凍櫃存放住唔同既肉類,自己最鐘意就係個羊架,非常大隻好厚肉好有口感,另外,仲有牛仔骨都值得推介。。餐廳係每張檯都放左調味料,分別有味椒鹽,辣椒粉,孜然粉同埋粗鹽,灑係燒好既肉類上面,味道就更加昇華左啦飲品方面餐廳都係包埋既,應該有幾拾款擺滿晒係4個雪櫃到,一定滿足到唔同人既需要啦,甜品方面就簡單d, 有本地品牌既雪糕供應,食完熱氣既BBQ再嘆返杯雪糕都唔錯架
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓