2022-10-22 231 瀏覽
天氣開始轉涼,突然好想食燒海鮮,我既第一印象就係去蝦蝦燒,係我定期會去幫襯既食店,貪佢夠多海鮮選擇,又夠新鮮,而且仲有2.5小時時間慢慢燒,完全可以滿足到我一邊食一邊玩既慾望 。海鮮類👉食店主角當然係新鮮生猛游水大頭蝦,任夾任燒,夾上黎果刻隻蝦仲跳下跳下甘,要即刻攞冰水凍暈佢,有得食又有得玩,重點係蝦頭勁多膏,蝦肉彈牙,又香又鮮甜,好好味,一定係必食。👉其次每位送一串白鱔片將層皮燒耐D就會又香又脆。👉之後海鮮區仲有好多海鮮選擇,例如鮑魚、魷魚、蜆、貴妃、扇貝、蠔、帶子、螺、幾種魚選擇。👉得推薦係扇貝和帶子,夠新鮮大隻,員工洗得好乾淨完全見唔到有內臟,用牛油蒜蓉辣椒加豉油燒,完全有大排檔的風味超好食。串燒類串燒類都好多選擇超過一百款,有成兩個大雪櫃裝滿曬唔同種類的肉和蔬菜。最熱門有牛仔骨、雞翼、羊扒、串燒牛肉等等,推薦金菇肥牛卷和雞軟骨,泰式醬汁配呢2樣都好夾,口感焦脆香口,好好食。熟食類熟食種類大約十多款左右,可以每樣試下😋甜品類甜品以以杯裝雪糕為主,有幾隻牌子選擇. 飲品類飲品種類上算多,有茶、汽水和韓國0卡梳打水等等

海鮮類

👉其次每位送一串白鱔片將層皮燒耐D就會又香又脆。

串燒類

熟食類
熟食種類大約十多款左右,可以每樣試下😋

甜品
甜品以以杯裝雪糕為主,有幾隻牌子選擇.

飲品類
飲品種類上算多,有茶、汽水和韓國0卡梳打水等等