2020-03-29
咁啱要去觀塘嗰頭拎蛋糕,就約朋友食個飯之後先拎!附近有一間喺酒店裏面嘅餐廳,主要做自助餐,亦都有午市套餐,見到餐牌好似幾吸引,就訂枱去試一試。入酒店嘅時候啲職員會幫你量度溫度,令整體感覺安全得多。有多款午市套餐,有一啲就係固定食物,價錢就平啲,有一啲有半自助餐,相對上高級些,豐儉由人。因為最近少咗出街食晚餐,所以午餐都想食得豐富啲高級啲,就揀咗價錢相對上高少少嘅套餐!出面仲有好多唔同款式嘅嘢食提供,份量都可以架!烤和牛西冷配薯蓉及新鮮蔬菜$258叫咗五成熟,都幾好食,其中一件就真係差唔多五成熟,但係另外一件我諗都有七成,如果調節方面做得更好相信會更吸引。薯蓉轉咗做薯條,有充分鹹香,可以加啲茄汁更好食;新鮮蔬菜嘅比例亦都適中。龍蝦意粉配龍蝦汁$258龍蝦意粉個汁味道偏濃,口味較咸香,喜歡重口味的會比較好,否則還是叫師博安排清新一點比較合我意。但係佢嘅啲龍蝦都係好新鮮嘅,食唔到雪味,唔錯!迷你沙律吧及餐湯選擇都好多,多款不同的沙律及配菜,餐湯都有中湯同蘑菇湯,口味都滿座,我就比較喜歡中湯,味道好香!蘑菇湯味道都好香濃呢!是日甜品及飲品甜品方面都有好多選擇,你會見到個甜品櫃起碼有10幾款,我
入酒店嘅時候啲職員會幫你量度溫度,令整體感覺安全得多。
出面仲有好多唔同款式嘅嘢食提供,份量都可以架!
烤和牛西冷配薯蓉及新鮮蔬菜$258
龍蝦意粉配龍蝦汁$258
迷你沙律吧及餐湯
是日甜品及飲品
甜品方面都有好多選擇,你會見到個甜品櫃起碼有10幾款,我比較鍾意就係朱古力蛋糕同埋桂花Jelly,前者甜味適中,後者比較清新而且有口感~
飲品方面我就揀咗凍檸茶,朋友就揀咗果汁,選擇數量都算OK。
現時優惠更有全單8折😍😍😍