2020-12-13
美麗華地庫呢間其實都開咗一段時間,非常休閒,多數都係嚟飲杯嘢睇吓書。但係原來Espresso Alchemy除咗有咖啡、朱古力呢啲特色飲品之外仲有唔錯嘅pasta同甜品,休閒一下很不錯😍呢幾日天氣仲係熱熱地,就飲下凍飲Iced Latte $43Iced Milk Chocolate $45Latte奶味適中,配合不錯,原本是沒有甜味的,可以自行加入糖漿。牛奶朱古力原本都有足夠香甜,朱古力味道香濃。香蒜青醬雞扒長通粉$123主菜方面長通粉分量十足,青醬方面味道較為香濃,加上香蒜配合十分惹味,雞扒吃得出是比較特別,比較像平日吃到的慢煮雞肉,吃下完全不會覺得乾。甜品方面也值得一嘗芝士蛋糕配Alchemy咖啡醬可可脆粒$33這個價錢吃到這個份量的蛋糕也差不多,咖啡醬味道清香,加上可可脆粒增加口感,蛋糕質感也頗為順滑。咖啡白朱古力西多士$49令人喜出望外的西多士,有三層博博的香脆多士包裹着朱古力,也有咖啡味道,甜甜的有口感之餘,口味香氣四溢。
呢幾日天氣仲係熱熱地,就飲下凍飲
Iced Latte $43
Iced Milk Chocolate $45
牛奶朱古力原本都有足夠香甜,朱古力味道香濃。
香蒜青醬雞扒長通粉$123
甜品方面也值得一嘗