2014-09-15 383 瀏覽
係唔知荷里活食乜好嘅情況下,我又揀左我係會員嘅元氣寿司做晚餐~ 叫左個前菜係味付八爪魚,我覺得一碟好嘅味付八爪魚係唔應該有太多醬,而且要每一隻八爪魚都係完整嘅~ 呢一碟算係做到~ 平時我多數會點帆立貝壽司多過單點刺身,但係今次佢係迴轉帶經過我面前嘅時候,真係肥美到....太吸引! 雖然唔可以話係新鮮,但起碼無雪味,又肥大~ 係連鎖店食到呢啲已經滿足~ 呢碟炸軟殼蟹,上碟時微溫,有3隻,算係份量適中。我每次來到都要食呢度嘅淨烏冬,其實成個烏冬都係無料,但係個湯底令我覺得,好似已經放左好多野咁,好容易就食哂成個~ 不過18蚊咁細碗.... 是但啦~ 其實都要推介下呢度啲甜品,真係幾好食,你話去到好好食就唔係,但係放得入口,難得嘅係,今次唔係啱啱係雪櫃拎出嚟,如果唔係就太硬,完全唔好食~

帆立貝刺身
呢碟炸軟殼蟹,上碟時微溫,有3隻,算係份量適中。
炸軟殼蟹
日式朱古力芝士蛋糕