2018-09-12
好耐冇打邊爐喇!我多數打邊爐都會揀有得任食嘅餐廳,因為我有d大食🙊雖然今次都唔例外,但都想搞d新花式,所以揀咗呢間阿爺粥品手工涮涮鍋😍呢間餐廳除咗有一般任食火鍋店嘅食物可以order,有個餐仲有靚靚海鮮盤架🤤埋枱有6款調味可以選擇,款式同坊間嘅大致相同,呢度有我最喜愛嘅芫茜😋我攞咗好多好多啊我地叫嘅餐係美顏花膠雞鍋,呢個就係頭先講嘅海鮮盤喇,有花蟹、龍蝦、鮑魚、貴妃蚌、蜆、仲有手切牛肉,個分量係按人頭供應嘅,咁就唔怕人多唔夠分啦~😉我地呢個係2人分量嘅,派頭都唔細架!枱上有個牌寫住每款食物嘅打邊爐時間,咁就唔怕唔知點處理啦!未淥之前先試試個湯底先,唔係講笑,好濃好甜😂非常值得一提嘅係,呢度竟然有部公仔機,夾嘅唔係公仔,而係花蟹同龍蝦!😱入場每人會有一個代幣,一代幣一局哦,喺男神部長嘅提點下,我地竟然夾到最難夾嘅龍蝦😱夾完可以自己食返架!佢會幫你劏咗上枱,我地一開始以為佢會換隻冇咁新鮮嘅上枱,但一將龍蝦放落鍋,疑慮即刻全消,因為隻龍蝦就算被開邊,d腳仲識郁架,夠曬新鮮啦!🤙其他海鮮都係非常鮮美,尤其係蜆,大家不約而同地“哇”咗出聲呢度其他火鍋配料同埋甜品嘅質素都係非常穩陣,對比坊間火鍋放
枱上有個牌寫住每款食物嘅打邊爐時間,咁就唔怕唔知點處理啦!
未淥之前先試試個湯底先,唔係講笑,好濃好甜😂
呢度其他火鍋配料同埋甜品嘅質素都係非常穩陣,對比坊間火鍋放題,有過之而無不及架!👍
最後我地都捧住個肥肚離開,粥都冇食了,下次一定要留肚食粥啊,試試用呢個充滿海鮮味嘅湯底煲出黎嘅粥!😤