2020-05-09 1744 瀏覽
今晚放工唔係好肚餓直接去食甜品啦!夜晚大約8:15嚟到,唔係好多人,正呀唔使等位!但係去到8:40,已經坐滿人門口仲有人等位!大家記得要早少少食完飯黎食甜品。一入門口就比呢幅畫吸引左。等緊食物嘅時候,周圍留意緊店裏面嘅裝飾,發覺好多細節地方都好用心。個櫃都有佢哋自己個logo,好似富士山咁我鍾意!仲有個燈箱啊!!我叫咗玉桂蘋果金寶配乳酪雪糕🍦店員細心提醒個兜好熱要小心啲!賣相都好精緻😍不過店內嘅冷氣唔係好凍,加上天氣咁熱,個雪糕一上枱就開始溶喇!首先食第一啖係食雪糕先,係清新嘅青蘋果味😍我仲以為係原味添,正呀。Apple crumble 入面玉桂味唔算好濃烈,咬到煮到淋淋地既粒粒蘋果,味道唔算太甜。面頭嘅Crumble好香脆,好似食緊牛油曲奇咁😗配合埋雪糕食好清新。另一個叫咗海鹽焦糖爆谷香蕉木船配乳酪雪糕🍦佢呢一份有兩個雪糕,一個係頭先嘅青蘋果味,令一邊係原味。咁我就淨係試咗朋友嘅原味雪糕,都幾有奶味,焦糖爆谷好脆!😋😋😋呢度仲有啲飲品,芋圓類甜品既選擇,都好想食呀,決定下次要再嚟!小店真係好有誠意👍🏻💛

今晚放工唔係好肚餓直接去食甜品啦!

仲有個燈箱啊!!

我叫咗玉桂蘋果金寶配乳酪雪糕🍦

店員細心提醒個兜好熱要小心啲!

首先食第一啖係食雪糕先,係清新嘅青蘋果味😍
我仲以為係原味添,正呀。

另一個叫咗海鹽焦糖爆谷香蕉木船配乳酪雪糕🍦

小店真係好有誠意👍🏻💛