2022-03-27
疫情嚴峻,家有老嫩,加上wfh, 已經唔知有幾耐無出過街,唔好話食好西。北區想食日本野,來來去去嗰幾間。始終一分錢一分貨,叫做好過無。疫情下,「揾食艱難」。揾食,對各行各業嚟講,生意淡薄,謀生好難。揾食,對食客嚟講,想避到疫又有好嘢食,難上加難。香港人好叻,逆境求生,發明外賣都可以團購,尖沙咀送到粉嶺上水,終於有啖好食🤤🤤🤤事不宜遲,介紹下今晚食咗d乜👇14寸set - 唔知食乜又乜都想食,叫呢個就啱😂 一次過滿足我N個願望 😏🦪海膽魚子蠔 - 我中意生蠔,我中意海膽,我中意魚子,我中意蔥🤣 呢個係必食推介,蠔+海膽+魚子=鮮味x3 😍😍😍 脆炸小白蝦🦐 - 大人小朋友都中意,香噴噴又脆卜卜。我老人家要食多d補吓鈣😌🐟 銀鱈魚西京燒定食 - 好滑呀😲粟米天婦羅 🌽 - 粟米fans一定要叫呢個,真係好幸福☺️食咗好幾次,到而家都仲係覺得d粟米唔散開好神奇😆🐮日本和牛燒配半熟玉子 - 好怕食到好油膩嗰種和牛,呢個一d都唔肥,感覺健康👍海之寶石特卷💎 - 好靚,好睇又好食🤤呢個口感好特別,要試吓😉其實呢餐乜都好,唯一係d炸物淋哂唔好食😢嗱嗱嗱,唔好話我唔提大家,原來炸物係要氣炸返佢㗎,自己🐷
事不宜遲,介紹下今晚食咗d乜👇
🐟 銀鱈魚西京燒定食 - 好滑呀😲
其實呢餐乜都好,唯一係d炸物淋哂唔好食😢嗱嗱嗱,唔好話我唔提大家,原來炸物係要氣炸返佢㗎,自己🐷咗。
如果你俾面睇到呢度。最後推介一樣無影相嘅好東西俾你哋😏😏😏 一定要試吓晴空嘅漬物,本身我自己好怕漬物,搶喉又酸又一陣怪味。但晴空d漬物係佢哋師傅自己整㗎,完全唔係出面d街邊貨。暫時係我食過最好食嘅漬物🥳
希望疫情快d過,小店捱得住。快啲有機會再去堂食💪