2024-04-07 19 瀏覽
同朋友撐枱腳,我哋叫咗個二人套餐!每人叫咗一碗椒麻手撕雞拌麵加埋個路邊攤小吃拼盤share! 飲品係鳳梨茉莉茶,至於甜品就揀咗朱古力雪糕🍧!首先要講下鳳梨茉莉茶,感覺真係好清新,唔會死甜,仲會食到鳳梨粒!好啱食麻辣嘢個陣飲。 然後,椒麻手撕雞拌麵,食完會好過癮! 拌麵醬入面嘅花椒味唔會太搶,令到舌頭完全麻痺,但又做到刺激食慾嘅麻辣味,令人食唔停口。而刀削麵同手撕雞嘅份量亦恰到好處。另外,佢會配埋半隻溏心蛋同一啲青紅椒、小棠菜,食碗麵睇成嚟無咁寡🤣!路邊攤小吃拼盤包含咗花枝炸丸、鹽酥雞和台灣香腸呢啲好有台灣風味嘅小食!我哋好鍾意花枝炸丸,好香口!而其他小食就不過不失,可以過下口癮。最後上埋朱古力雪糕🍧!其實只係普通嘅雲呢拿雪糕🍦,上面擠啲朱古力醬,灑啲花生碎,有塊Oreo 餅仔同手指餅插喺最上。但係有飯後甜品作最後嘅點綴,令成個set 俾人感覺係好完滿地結束,好有童年時代個種好簡單、好容易滿足嘅美好,令人懷念!

同朋友撐枱腳,我哋叫咗個二人套餐!

每人叫咗一碗椒麻手撕雞拌麵加埋個路邊攤小吃拼盤share!

飲品係鳳梨茉莉茶,

至於甜品就揀咗朱古力雪糕🍧!

拌麵
2023-12-29