2023-09-30 84 瀏覽
今個月就中秋做節為由,拉左男友去中環嘅 El Cerdo 食佢最鍾意嘅西班牙野 😋炸薯仔佐地道蛋黃醬薯仔外面炸得好香脆,辣辣地嘅味道配埋蛋黃醬好香口 🤤 越食越香辣,連平時少食薯仔嘅我都食多左幾舊 😍鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦呢個都係香口嘅小食 👍🏻 上檯嘅時候仲有滋滋聲好吸引 🤩 蝦夠彈牙,加上辣辣地嘅蒜香,更帶出左蝦嘅鮮味 🫶🏻烤 Tetilla 芝士伴松露,蜂蜜及杏仁芝士控一定要試下 😆 半溶嘅芝士配上蜂蜜味道超夾 😋 再加上香口嘅杏仁,口感好好,松露嘅香味亦唔會搶左芝士香 👍🏻 仲好貼心咁有埋多士片,真係唔錯 🫶🏻香煎無骨雞腿配鮮菇佐松露蛋黃醬雞腿肉好嫩滑,呢個小食最正嘅係舖底嘅香菇,吸左雞嘅肉汁,又有充滿松露香嘅蛋黃醬撈埋一齊,好唔錯 🤤香脆肉桂條配榛子朱古力醬最鍾意食肉桂條 😍 呢個仲有好多榛子醬 🤤 肉桂條炸得好香脆,配埋肉桂砂糖同榛子醬,好香甜好滿足 😆Mocktail: Del Gingebre、De La Passion前者有青檸、薄荷、黑糖同埋姜汽水,屬於比較清新嘅口味;後者有芒果、熱情果、青檸同埋雪碧,味道比較甜美 😋 兩杯嘅味道都好唔錯,我就鍾意熱情果果杯 🫶🏻

炸薯仔佐地道蛋黃醬

鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦

烤 Tetilla 芝士伴松露,蜂蜜及杏仁

香煎無骨雞腿配鮮菇佐松露蛋黃醬

香脆肉桂條配榛子朱古力醬