2019-12-14 1285 瀏覽
好耐冇食個意大利菜啦,今次就走到去IFC搵食,呢間意大利餐廳係香港好出名,就入去試吓啦係我地揀緊食咩嘅時候,店員就俾咗啲包同埋薄餅我哋食,點啲醋好好味。作為前菜我哋就叫左半打生蠔,佢係兩種唔同嘅法國蠔,size都唔錯同味道真係非常之新鮮,超級鮮甜唔洗落sauces都咁好食。之後仲叫咗個白酒煮青口,啲青口又係好新鮮,食落係非常之淋,絕對同平時食到嘅急凍青口唔同到主菜方面我哋就叫咗個松露蘑菇意大利飯,上嚟嗰陣已經非常之香啦,望到上面嘅新鮮嘅松露就知道呢個意大利飯一定好好食啦佢個汁係超級rich 嘅,佢成個意大利飯食落去都好香,好入味呀,加埋上邊超正嘅松露片真係好好食呀另外一個主菜就叫咗個意大利乳豬配蘋果蓉,個豬好好食,食到個皮脆脆地,加埋甜甜地嘅蘋果蓉汁好夾好好食呢餐飯真係非常之開心,可以飽覽ifc出邊嘅景色,而且店員嘅服務都非常之好,不時會向你問下你啲嘢食OK ma,亦都好有禮貌咁食好食嘅意大利野就一定要嚟到喇

2019-11-18