98
21
12
等級3
46
0
2022-07-12 430 瀏覽
評分:9/10⭕️軟熟幼嫩牛扒💕 鮮甜帶子好彈牙❌Tiramisu 無咖啡味🤷‍♀️ 只係得忌廉💕💕景色一流💕💕**************✳️澳洲肉眼扒配薯角及時蔬 【$388】👍👍肉質極‼️軟熟😍仲保持住肉汁薯角香脆內軟,薯香味重✳️香煎北海道帶子 Capesante 【$268】👍👍面層焦香🤤內裡彈牙,濃濃海鮮香✳️冷吞拿魚醬汁伴小牛肉片 【$198】👍牛肉片猶如雞肉般軟滑😱配搭濃郁吞拿魚💕獨特又好味✳️巴馬火腿無沙果沙律 【$198】火腿調味岩岩好💕沙律新鮮爽口✳️餐包/脆餅乾😍😍脆餅薄薄鹹香✳️Tiramisu 【$98】普通🤷‍♀️******************⭐味道 9/10⭐️性價比 7/10⭐️環境 9/10⭐️賣相 9/10
更多
評分:9/10

⭕️軟熟幼嫩牛扒💕 鮮甜帶子好彈牙
❌Tiramisu 無咖啡味🤷‍♀️ 只係得忌廉
💕💕景色一流💕💕
**************
✳️澳洲肉眼扒配薯角及時蔬 【$388】👍👍
肉質極‼️軟熟😍仲保持住肉汁
薯角香脆內軟,薯香味重
22 瀏覽
0 讚好
0 留言


✳️香煎北海道帶子 Capesante 【$268】👍👍
面層焦香🤤內裡彈牙,濃濃海鮮香
24 瀏覽
0 讚好
0 留言


✳️冷吞拿魚醬汁伴小牛肉片 【$198】👍
牛肉片猶如雞肉般軟滑😱
配搭濃郁吞拿魚
💕獨特又好味
27 瀏覽
0 讚好
0 留言


✳️巴馬火腿無沙果沙律 【$198】
火腿調味岩岩好💕沙律新鮮爽口
23 瀏覽
0 讚好
0 留言

✳️餐包/脆餅乾
😍😍脆餅薄薄鹹香

✳️Tiramisu 【$98】

普通🤷‍♀️
18 瀏覽
0 讚好
0 留言

******************
⭐味道 9/10
⭐️性價比 7/10
⭐️環境 9/10
⭐️賣相 9/10
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
71
0
2022-06-20 826 瀏覽
高質意大利餐廳推介: 位於香港站ifc朋友推介呢間意大利餐廳~裝修十分華麗丶高尚!每台都設有一個蠟燭臺~ 格局富有浪漫情調加上燈光柔和! 播放起浪漫英文情歌丶 職員大多數都是外國人!非常有禮!他們更安排了一張圓枱給我們六人! 我們當然傾得很高興很投入首先餐廳遞上一籃麵包有不同款的麵包~~ 麵包控一定好鍾意食!因為佢可以無限refill~~ 啲麵包仲好新鮮軟熟 ~ 係我至愛1)烤海鮮大雜會 Grilled Seafood Platter呢個烤海鮮~職員捧出來的時候,已嗅到一陣陣很香濃的燒烤味~~海鮮肉質鮮嫩彈牙!十分驚喜的菜式!保證啖啖肉2)茄汁鮮番茄意粉 Spaghetti Pomodoro這個意粉番茄味很濃!如大家喜歡吃🍅的酸味一定喜歡!3)牛肉眼扒 Rib Eye這塊肉眼扒七成熟煎得剛剛好!牛不但細嫩,而且不失肉汁!一件一囗牛放入囗時,十分juicy, 個人喜歡搽上薄薄的芥末~味覺上多了一種享受!4)重芝士肉腸薄餅 Pizza Calabra 這個🍕🍕 含有重量級嘅🧀🧀🧀🧀🧀,吾肥幾難!5)鮮蘑菇湯 Mushroom S
更多
高質意大利餐廳推介: 位於香港站ifc朋友推介呢間意大利餐廳~裝修十分華麗丶高尚!每台都設有一個蠟燭臺~ 格局富有浪漫情調加上燈光柔和! 播放起浪漫英文情歌丶 職員大多數都是外國人!非常有禮!他們更安排了一張圓枱給我們六人! 我們當然傾得很高興很投入


首先餐廳遞上一籃麵包有不同款的麵包~~ 麵包控一定好鍾意食!因為佢可以無限refill~~ 啲麵包仲好新鮮軟熟 ~ 係我至愛


10 瀏覽
0 讚好
0 留言


1)烤海鮮大雜會
Grilled Seafood Platter

呢個烤海鮮~職員捧出來的時候,已嗅到一陣陣很香濃的燒烤味~~海鮮肉質鮮嫩彈牙!十分驚喜的菜式!保證啖啖肉

12 瀏覽
0 讚好
0 留言


2)茄汁鮮番茄意粉
Spaghetti Pomodoro

這個意粉番茄味很濃!如大家喜歡吃🍅的酸味一定喜歡!
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


3)牛肉眼扒
Rib Eye

這塊肉眼扒七成熟煎得剛剛好!牛不但細嫩,而且不失肉汁!一件一囗牛放入囗時,十分juicy, 個人喜歡搽上薄薄的芥末~味覺上多了一種享受!
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


4)重芝士肉腸薄餅
Pizza Calabra

這個🍕🍕 含有重量級嘅🧀🧀🧀🧀🧀,吾肥幾難!
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


5)鮮蘑菇湯
Mushroom Soup

這碗湯擁有好香濃🍄🍄味!囗感仲好好添~用嚟配麪包一流!

6 瀏覽
0 讚好
0 留言


6) 羅勒葉青囗意粉
Spaghetti Clams

青口好鮮甜~加上意粉煮得剛剛好!每條意粉都吸收到羅勒葉的香味!令人加深它的味道!
4 瀏覽
0 讚好
0 留言


7)Spinach Salad
Garden Salad

兩款沙律各有其色!蔬菜清新丶酸甜及開胃!是頭盤最佳之選!
3 瀏覽
0 讚好
0 留言


6 瀏覽
0 讚好
0 留言


8)Apple Cinnamon Cake

鬆脆嘅餅底夾住好香的新鮮蘋果!不太甜~
15 瀏覽
0 讚好
0 留言


9) Tiramisu

好香嘅咖啡蛋糕味!
7 瀏覽
0 讚好
0 留言


10) Chocolate Mousse

香濃的朱古力!你無法抗拒~~~

11) 最後我們六個朋友以一支白酒代這豐富晚餐作總結~願各人都身體健康!
Monte Fiorentine Soave Class

25 瀏覽
0 讚好
0 留言










(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2022-05-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$700 (晚餐)
慶祝紀念
生日
等級2
13
0
2022-05-18 1527 瀏覽
頭一次嚟到IFC試唔同嘅餐廳,Friend揀咗呢一間我哋識咗一啲嘅煮食呀同埋甜品味道都唔錯嘅但係未至於去到真係好驚艷,即係不過不失啦唔會話特別好食但係亦都唔會話特別失望,嗌嘢食要等耐少少嘅煮食
更多
頭一次嚟到IFC試唔同嘅餐廳,Friend揀咗呢一間我哋識咗一啲嘅煮食呀同埋甜品味道都唔錯嘅但係未至於去到真係好驚艷,即係不過不失啦唔會話特別好食但係亦都唔會話特別失望,嗌嘢食要等耐少少嘅煮食
27 瀏覽
0 讚好
0 留言
24 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
195
0
2022-05-13 1211 瀏覽
📍Isola Bar & GrillI have to say IFC has quite a few disappointing restaurants and Isola Bar & Grill is one of them. Despite the nice decor, their pasta and pizza all both quite mediocre. It’s probably better for me to stick with some heartier options like Posto Publico. Price: HK$400 pp (lunch) Revisit: 5/10
更多
📍Isola Bar & Grill

I have to say IFC has quite a few disappointing restaurants and Isola Bar & Grill is one of them. Despite the nice decor, their pasta and pizza all both quite mediocre. It’s probably better for me to stick with some heartier options like Posto Publico.

Price: HK$400 pp (lunch)

Revisit: 5/10
19 瀏覽
0 讚好
0 留言
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
21 瀏覽
0 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
37
0
上網介紹呢間餐廳有好高級嘅魚子醬下午茶食一於就星期日去試吓沒有book位的,當日Walk in就已經有位,成間餐廳面積都幾大,應該係下午茶嘅時段沒有爆滿人。待應安排咗我哋坐窗口位,就咁睇全部侍應都係外國人,態度認真麻麻。。。不過環境都幾舒服,夠晒陽光同埋觀景都幾好然後就叫咗一個指定嘅Tea set有黑松露嘅三文治,同魚子醬做主食嘅下午茶坦白講,佢除咗擺盤比較用心同埋茶具比較靚之外食物嘅味道超級普通黑松露三文治凍嘅生蠔唔好食如果嚟食嘅朋友千祈唔好有期望啊。
更多
上網介紹呢間餐廳有好高級嘅魚子醬下午茶食
一於就星期日去試吓
沒有book位的,當日Walk in就已經有位,成間餐廳面積都幾大,應該係下午茶嘅時段沒有爆滿人。

待應安排咗我哋坐窗口位,就咁睇全部侍應都係外國人,態度認真麻麻。。。不過環境都幾舒服,夠晒陽光同埋觀景都幾好


然後就叫咗一個指定嘅Tea set

有黑松露嘅三文治,同魚子醬做主食嘅下午茶
坦白講,佢除咗擺盤比較用心同埋茶具比較靚之外
食物嘅味道超級普通
黑松露三文治凍嘅
生蠔唔好食
如果嚟食嘅朋友千祈唔好有期望啊。
13 瀏覽
0 讚好
0 留言
15 瀏覽
0 讚好
0 留言
18 瀏覽
0 讚好
0 留言
11 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級4
371
0
2022-05-10 688 瀏覽
Ig: Tummysready.都一段時間冇黎, 午餐都有好多款Pizza/Pasta供應, 枱同枱之間都幾闊落,坐得幾舒服👍🏻”巧克力飼養和牛扒”有驚喜喎, 有咬口得黎, 肉又嫩滑.🔻🍽 Isola Bar & Grill📌 地址: 中環港景街1號國際金融中心2樓2075號舖.#tummysreadyatcentral #tummysreadyforitalian #tummysreadyforwestern #tummysreadyforsteak
更多
Ig: Tummysready
.
都一段時間冇黎, 午餐都有好多款Pizza/Pasta供應, 枱同枱之間都幾闊落,坐得幾舒服👍🏻
”巧克力飼養和牛扒”有驚喜喎, 有咬口得黎, 肉又嫩滑
.
🔻
🍽 Isola Bar & Grill
📌 地址: 中環港景街1號國際金融中心2樓2075號舖
.
#tummysreadyatcentral #tummysreadyforitalian #tummysreadyforwestern #tummysreadyforsteak
68 瀏覽
0 讚好
0 留言
27 瀏覽
0 讚好
0 留言
17 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2022-01-10 1568 瀏覽
This is the first review I've ever written on OpenRice, and I've done it only because I've never ever had an experience in Hong Kong that was more disappointing than this one. I made a reservation one week ahead at this restaurant for a brunch with my wife and my 4 year-old daughter on the Christmas Eve. When we arrived at the restaurant, probably 10 mins earlier than our booking time, we were told by the receptionist that they were too busy to seat us at the moment and asked us to come back lat
更多
This is the first review I've ever written on OpenRice, and I've done it only because I've never ever had an experience in Hong Kong that was more disappointing than this one. 

I made a reservation one week ahead at this restaurant for a brunch with my wife and my 4 year-old daughter on the Christmas Eve. When we arrived at the restaurant, probably 10 mins earlier than our booking time, we were told by the receptionist that they were too busy to seat us at the moment and asked us to come back later, which I could certainly understand. What I couldn't understand was what happened next, which led to my extreme disappointment. So we took a walk in the IFC mall and came back again on time. The receptionist then led us to a tiny table right next to the kitchen where all the waiters and waitresses kept passing by with either hot dishes or dirty plates on their hands. I've expressed my concern about my daughter's safety to the receptionist and asked her if we could take the other empty table besides us which was more quiet and more spacious. However, we got rejected by the receptionist for the reason that we had only 3 people while there was another group of 4 people coming, and guess what, just a few minutes later, another group of 3 people was seated at that table!!! Excuse me???!!! I couldn't hold my disappointment and asked to speak with the manager, but all I got was just a simple sorry that he will investigate and nothing else. 

In addition, we spent over 2400+ HKD on our lunch for 5 dishes, and I have to say that the quality of their food was just on average but certainly overpriced. The only two dishes I could give my compliments to were the black truffle pasta and the raw oysters. The beef tenderloin I ordered was overcooked and served on a cold plate (I asked for medium rare but it was nearly well done), and it was chewy like a gum. I only had two bites on the steak and was too disappointed to even bother asking them to replace it. We ended up with asking for the bill without finishing our meal. 

What's more funny was that on the following day I received a courtesy email from the Isola team saying that they hoped us have enjoyed our experience and asked us for feedback. I replied with my comments and, just same as another guest wrote in his/her review,  my email was also bounced back, too, because this email address could not be found or is unable to receive mail. Dear Isola team, please stop sending out email like this if you really don't want to hear from your customers. Good luck. 
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2021-12-24
等候時間
10 分鐘 (堂食)
人均消費
$800 (午餐)
慶祝紀念
聖誕節
等級1
1
0
2021-12-23 1223 瀏覽
性價比高呢個環境品質,再呢個價錢真係算唔錯,openrice訂位有九折添。一家三口子諗住食返個聖誕大餐啦,就點左一個海鮮燉湯+龍蝦意粉+各三份扒+酒水。海鮮燉湯:個湯份量啱啱好,亦開胃,就係味道稍微有點兒淡。但係整體唔錯。龍蝦意粉🍝:味道濃味,龍蝦已經起好晒肉,搭配買蕃茄仔,極力推介。安格斯配黑松露、鵝肝:因為點左medium  well所以過於柴,但係鵝肝好味。和牛牛扒:極力推介,肉質鮮嫩多汁,搭配薯蓉簡直一流。西冷牛扒:全場性價比最高。適合一個人黎dinner唔知食乜嘅朋友。最後,紅酒價格合適,鍾意飲酒嘅朋友可以黎嘗試下。
更多
性價比高
呢個環境品質,再呢個價錢真係算唔錯,openrice訂位有九折添。

一家三口子諗住食返個聖誕大餐啦,就點左一個海鮮燉湯+龍蝦意粉+各三份扒+酒水。

海鮮燉湯:個湯份量啱啱好,亦開胃,就係味道稍微有點兒淡。但係整體唔錯。
海鮮燉湯
28 瀏覽
0 讚好
0 留言

龍蝦意粉🍝:味道濃味,龍蝦已經起好晒肉,搭配買蕃茄仔,極力推介。
龍蝦意粉
22 瀏覽
0 讚好
0 留言

安格斯配黑松露、鵝肝:因為點左medium  well所以過於柴,但係鵝肝好味。
安格斯配黑松露&鵝肝
20 瀏覽
0 讚好
0 留言

和牛牛扒:極力推介,肉質鮮嫩多汁,搭配薯蓉簡直一流。
和牛牛扒
22 瀏覽
0 讚好
0 留言

西冷牛扒:全場性價比最高。適合一個人黎dinner唔知食乜嘅朋友。
西冷
16 瀏覽
0 讚好
0 留言

最後,紅酒價格合適,鍾意飲酒嘅朋友可以黎嘗試下。

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
海鮮燉湯
龍蝦意粉
安格斯配黑松露&鵝肝
和牛牛扒
西冷
等級4
109
0
2021-11-15 1715 瀏覽
Isola 係一間主打食意大利菜嘅餐廳, 餐廳除咗serve la carte menu之外, 午餐有做semi buffet, 食客可以選擇只吃buffet bar 的食物, 或者額外加錢選擇一款主菜。🎀Buffet bar 的食物種類不少, 有凍海鮮🦐丶龍蝦 🦞丶長腳蟹🦀, 各款的沙律前菜🥬, 餐湯🥣丶肉眼扒🥩和甜品🧁, 用料新鮮和調味好。留意buffet 的甜品🍰會有機會於refill後轉款, 所以如果你真係好鍾意食嗰一款, 可以攞咗先。今次我揀咗 buffet + main:🦞Linguine with lobster ~ pasta軟硬度適中, 龍蝦丶蟹肉配合用新鮮花茄做嘅醬汁, 清新而不油膩 🦬Slow cooked beef cheek ~  牛臉頰肉炆得好淋, 但不是有太大驚喜 🐟Sea bass fillet ~ 魚柳新鮮, 但味道一般
更多
Isola 係一間主打食意大利菜嘅餐廳, 餐廳除咗serve la carte menu之外, 午餐有做semi buffet, 食客可以選擇只吃buffet bar 的食物, 或者額外加錢選擇一款主菜。
🎀Buffet bar 的食物種類不少, 有凍海鮮🦐丶龍蝦 🦞丶長腳蟹🦀, 各款的沙律前菜🥬, 餐湯🥣丶肉眼扒🥩和甜品🧁, 用料新鮮和調味好。留意buffet 的甜品🍰會有機會於refill後轉款, 所以如果你真係好鍾意食嗰一款, 可以攞咗先。
今次我揀咗 buffet + main:
🦞Linguine with lobster ~ pasta軟硬度適中, 龍蝦丶蟹肉配合用新鮮花茄做嘅醬汁, 清新而不油膩

🦬Slow cooked beef cheek ~  牛臉頰肉炆得好淋, 但不是有太大驚喜

🐟Sea bass fillet ~ 魚柳新鮮, 但味道一般
48 瀏覽
0 讚好
0 留言
44 瀏覽
0 讚好
0 留言
40 瀏覽
0 讚好
0 留言
32 瀏覽
0 讚好
0 留言
32 瀏覽
0 讚好
0 留言
74 瀏覽
0 讚好
0 留言
39 瀏覽
0 讚好
0 留言
31 瀏覽
0 讚好
0 留言
87 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
29
0
經過呢間餐廳好多次,但感覺似食ifc景同地段,唔似特別地道/好食既意大利菜. 不過要慶祝小胖重新出發 即管試吓!前菜叫左生蠔,有分$78同$38,結果嗌咗半打$78. 對上果次食好食嘅生蠔已經係南非同南澳 🦪…半打入面除咗一隻比較瘦,其他都飽滿同新鮮,自己覺得幾好食😋跟住食咗紅蝦意粉蝦係新鮮嘅,意粉味道亦不錯,一定有用蝦頭淆個汁。但整體我唔會話好好食,因為佢個手工意粉太似伊麵,亦都冇意粉嘅嚼勁。講真海鮮意粉好多間都好食,近來試過tst Scarlett 同syp casa真係回味無窮,有想嗌多碟嘅感覺🥰相比之下呢間餐廳非常一般(Homemade tagliolini with Sicilian red prawns with a delicate $328)跟住係五成熟嘅牛扒(特別鳴謝食開三成熟但會就我既小胖). 不過不失啦,首先一定冇之前介紹果兩間牛扒燒得咁香,係一般喺屋企煎到嘅做法。seasoning 亦都唔足夠,其實牛扒係煎之前落鹽同黑椒就夠晒,再加埋牛油或者rosemary煎香。但大家見到呢塊扒只係靠個汁黎調下味😂😂 唔係唔好食,但真係好多西餐廳會整得更加好食,所以就唔推介喇!
更多
經過呢間餐廳好多次,但感覺似食ifc景同地段,唔似特別地道/好食既意大利菜. 不過要慶祝小胖重新出發 即管試吓!

前菜叫左生蠔,有分$78同$38,結果嗌咗半打$78. 對上果次食好食嘅生蠔已經係南非同南澳 🦪…
半打入面除咗一隻比較瘦,其他都飽滿同新鮮,自己覺得幾好食😋
13 瀏覽
0 讚好
0 留言


跟住食咗紅蝦意粉
蝦係新鮮嘅,意粉味道亦不錯,一定有用蝦頭淆個汁。但整體我唔會話好好食,因為佢個手工意粉太似伊麵,亦都冇意粉嘅嚼勁。講真海鮮意粉好多間都好食,近來試過tst Scarlett 同syp casa真係回味無窮,有想嗌多碟嘅感覺🥰相比之下呢間餐廳非常一般

(Homemade tagliolini with Sicilian red prawns with a delicate $328)
13 瀏覽
0 讚好
0 留言


跟住係五成熟嘅牛扒(特別鳴謝食開三成熟但會就我既小胖).
不過不失啦,首先一定冇之前介紹果兩間牛扒燒得咁香,係一般喺屋企煎到嘅做法。seasoning 亦都唔足夠,其實牛扒係煎之前落鹽同黑椒就夠晒,再加埋牛油或者rosemary煎香。但大家見到呢塊扒只係靠個汁黎調下味😂😂 唔係唔好食,但真係好多西餐廳會整得更加好食,所以就唔推介喇!

(Sirloin steak $250g $298 🥩)
18 瀏覽
0 讚好
0 留言


不過咁,呢度嘅景觀都不錯。呢個價位離遠望到凱旋門同埋M+,算係咁啦。但整體來講,唔使試呢間🤗😂 除非你係IFC, 但又冇興趣duck and waffle, 否則行遠少少去top blade / soho 据個扒, 食pasta 性價比仲高!

親愛既小胖,早日康復,下次再發掘好西!😎
27 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級1
1
0
2021-11-10 631 瀏覽
食過 Isola 好多次,未試過服務咁差。1. 門口排隊排10分鐘,以為自己買緊快餐外賣2. 訂咗三位,張枱只得兩張凳和兩份餐具,我哋三個要企係度等佢加位3. 啱啱開始食starter,佢就上main,仲快過澳牛4. 反而咖啡等咗10分鐘都未有,要催兩次先有得上畢竟唔係平價餐廳(三人埋單$1800+),自然期望會高啲,冇諗啲過服務咁差,以後唔會再嚟。
更多
食過 Isola 好多次,未試過服務咁差。

1. 門口排隊排10分鐘,以為自己買緊快餐外賣
2. 訂咗三位,張枱只得兩張凳和兩份餐具,我哋三個要企係度等佢加位
3. 啱啱開始食starter,佢就上main,仲快過澳牛
4. 反而咖啡等咗10分鐘都未有,要催兩次先有得上

畢竟唔係平價餐廳(三人埋單$1800+),自然期望會高啲,冇諗啲過服務咁差,以後唔會再嚟。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐途徑
堂食
等級3
50
0
2021-10-31 471 瀏覽
白底藍字的招牌,感覺像吹著微風的夏日海邊。夜晚氣氛又有不同,室內黯淡的燈光,對著窗外的景色,讓人珍惜忙碌一日後的悠閒。麵包先到,意大利各類麵包。最愛脆餅,點橄欖油入口香脆。叫了無花果沙拉,本人喜歡無花果的味道,加上沙拉中脆脆的白色蜂窩芝士,十分香口美味,搭配意大利白酒一流。主菜為烤西班牙豬,豬扒對切,外皮酥脆,裡面肉質多汁,完全不肥膩。配菜選擇了西蘭花。另一主菜半份燒雞,配檸檬芒果汁,雞肉滑嫩,肉汁濃郁,吃得津津有味。每碟份量比想像中大,種類豐富,披薩足夠兩人吃飽。餐廳氣氛融洽,服務熱情,是三五知己聚會的好選擇。
更多
白底藍字的招牌,感覺像吹著微風的夏日海邊。夜晚氣氛又有不同,室內黯淡的燈光,對著窗外的景色,讓人珍惜忙碌一日後的悠閒。

麵包先到,意大利各類麵包。最愛脆餅,點橄欖油入口香脆。
麵包籃
3 瀏覽
0 讚好
0 留言


叫了無花果沙拉,本人喜歡無花果的味道,加上沙拉中脆脆的白色蜂窩芝士,十分香口美味,搭配意大利白酒一流。
無花果沙拉
5 瀏覽
0 讚好
0 留言


主菜為烤西班牙豬,豬扒對切,外皮酥脆,裡面肉質多汁,完全不肥膩。配菜選擇了西蘭花。
烤西班牙豬
8 瀏覽
0 讚好
0 留言


配菜西蘭花
4 瀏覽
0 讚好
0 留言


另一主菜半份燒雞,配檸檬芒果汁,雞肉滑嫩,肉汁濃郁,吃得津津有味。
香草燒雞半份
8 瀏覽
0 讚好
0 留言


每碟份量比想像中大,種類豐富,披薩足夠兩人吃飽。餐廳氣氛融洽,服務熱情,是三五知己聚會的好選擇。
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2021-10-29
用餐途徑
堂食
人均消費
$500 (晚餐)
推介美食
麵包籃
無花果沙拉
烤西班牙豬
配菜西蘭花
香草燒雞半份
等級2
7
0
2021-10-27 467 瀏覽
垃圾服務餐廳是次即日經openrice訂座午餐時段 垃圾事件如下:第一, 門口接待處位外籍女侍應搞錯我同另一位同姓女士嘅訂位。第二, 另一位外籍女侍應擺麵包時夾小咗一款,後來有主動補番。第三, 最致命,一位外籍光頭經理,問要唔要有汽礦泉水,我答想要暖水,佢可以完全扮聽唔到無視我要求。第四, 個頭盤,未問食完未就收碟。第五, 食完個頭盤,等咗好耐無主動上主菜,要追單先上,咖啡茶又係要追先上。第六, 又係位外籍光頭經理,收碟時叫埋單又係扮聽唔到。第七, 埋單500 以上一位,除咗食物質素尚可,服務完全係受罪級數。
更多
垃圾服務餐廳

是次即日經openrice訂座午餐時段

垃圾事件如下:
第一, 門口接待處位外籍女侍應搞錯我同另一位同姓女士嘅訂位。
第二, 另一位外籍女侍應擺麵包時夾小咗一款,後來有主動補番。
第三, 最致命,一位外籍光頭經理,問要唔要有汽礦泉水,我答想要暖水,佢可以完全扮聽唔到無視我要求。
第四, 個頭盤,未問食完未就收碟。
第五, 食完個頭盤,等咗好耐無主動上主菜,要追單先上,咖啡茶又係要追先上。
第六, 又係位外籍光頭經理,收碟時叫埋單又係扮聽唔到。
第七, 埋單500 以上一位,除咗食物質素尚可,服務完全係受罪級數。
5 瀏覽
1 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
環境
服務
衛生
用餐日期
2021-10-27
用餐途徑
堂食
人均消費
$500 (午餐)
等級1
1
0
2021-10-22 444 瀏覽
 My booking was on a rather late hour (1.45 pm) and when we start our buffet, it is almost 2 pm and most of the food is either finished or like leftovers. the total cost of the lunch for 4 persons were HK$1947.  Food in the buffet bar is quite standard, including Salads, seafood like shrimp, emerald Snail, smoke Salmon and clams. There is also roasted beef but it was all done and never replenish.   There is quite a lot of cheese to choose from.The standard of the food available is average. Salad
更多
 My booking was on a rather late hour (1.45 pm) and when we start our buffet, it is almost 2 pm and most of the food is either finished or like leftovers. the total cost of the lunch for 4 persons were HK$1947.  Food in the buffet bar is quite standard, including Salads, seafood like shrimp, emerald Snail, smoke Salmon and clams. There is also roasted beef but it was all done and never replenish.   There is quite a lot of cheese to choose from.

The standard of the food available is average. Salad is fresh and the olive oil and vinegar is of reasonable quality. Parma ham and melon was also a good choice. Shrimp is acceptable because you can choose the ones that looks good. There is a problem with the emerald snail as one of my friend took one and found that it was rotten and smell awful when she took the meat out. She has to discard the whole dish including the folk and knife afterwards.

I feel disappointed mainly because of the price performance. Firstly, it was still quite crowded when we join the buffet but the most of the dishes were almost empty, I definitely won't go there again at the same hour.  Service standard was also disappointing, as people starts to leave at that hour, staffs were busy cleaning up vacant tables and prepare for the evening. However, they seems to forgot customers that were still in the middle of their meal and did not cleanup the finished plates, as you all know that it is a buffet lunch. Drinks were delayed and have to reminded twice before it is served. All in all, the whole experience is overpriced.

The most ridiculous point that made me write a sharing was a email from perhaps the operation manager of the group. It was a courtesy mail saying that they care about my last dining  experience and look forward to my next coming. I did sincerely replied it with what I said above, however, the mail returned that the email address sending the courtesy mail does not exit! I do wonder if the manager named Roy Li really exist. What to say!  
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2021-10-21
等候時間
5 分鐘 (堂食)
人均消費
$500 (午餐)
推介美食
  • Nil
等級3
95
0
2021-09-10 627 瀏覽
朋友話呢度牛扒好好味所以今日專程嚟到中環試吓晚上7:00 walk in ,不用排隊一坐低先來過麵包籃 芝士包最好味黑松露湯,配上蘑菇超贊主菜五成熟厚切牛扒,真係好好味冇介紹錯,外面脆卜卜,中間好煙韌黑松露蘑菇飯
更多
朋友話呢度牛扒好好味
所以今日專程嚟到中環試吓
晚上7:00 walk in ,不用排隊
一坐低先來過麵包籃

芝士包最好味
24 瀏覽
0 讚好
0 留言

黑松露湯,配上蘑菇

超贊
19 瀏覽
0 讚好
0 留言

主菜五成熟厚切牛扒,真係好好味冇介紹錯,外面脆卜卜,中間好煙韌





40 瀏覽
0 讚好
0 留言

黑松露蘑菇飯
32 瀏覽
0 讚好
0 留言

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食