2013-11-25 427 瀏覽
朋友生日,不停上網搵下邊間好食,環境好,價錢又5貴嘅餐廳結果搵左呢間上樓嘅西餐廳!早2晚訂枱,店主即以wtsapp send左個menu比我揀!每人$350有5個course呢間野係times後面,東方紅樓上,係一棟舊樓上面,要行4層樓梯先到!為左比朋友驚喜,預先同朋友係銅鑼灣行街,差不多時間就係附近樓上店鋪行下再過去!上到4樓,白色大門上貼著White house 的名字,我就拍門,有個長長地頭髮(好有藝術家感覺)嘅男人就開門,一入去,環境都幾有情調,播著英文歌,有4-5張枱,但嗰晚得我地一張枱,算係包場坐低無耐就有碟多士,呢碟係送嘅!食完就開始一道一道咁泥,速度同時間岩岩好,每碟賣相都好精緻。食到第3道嘅意粉時,我同朋友都已經好飽,但仲有碟扒同甜品未食。本來諗住件扒只係食一啖試過就算,因為實在太飽!點知食左一啖,超出我意料之外,肉質同肉汁都好好食,好林,好香,羊味好出!最後食哂,一啖都無剩!最後都甜品出場啦!我預先訂枱時已經問好可否係碟上寫上happy birthday...我同朋友嘅甜品係一樣的,但朋友的有蠟燭及happy birthday 字句食完影完一輪相,望下隻錶,原來已經
朋友生日,不停上網搵下邊間好食,環境好,價錢又5貴嘅餐廳
結果搵左呢間上樓嘅西餐廳!

坐低無耐就有碟多士,呢碟係送嘅!
食完影完一輪相,望下隻錶,原來已經10點半,呢餐飯不經不覺食左4個鍾,係時候埋單,呢到無加一收費,但我好滿意今晚嘅環境,食物,服務,所以我都額外比左$20小費。
2013-11-10
生日