2011-03-26 26 瀏覽
九龍冰室.......咦!九龍餐室先啱 啱啱對面就喺麻雀館......嘻嘻.....如果有睇過鄭伊健套「九龍冰室」同埋「飛沙風中轉」就明白晒!最初我見到個招牌, 我還以為呢度係九龍冰室實地取景, 原來我又係眼細睇到矇嗰朝入到鋪發覺原來好細間, 每檯檯凳凳都坐滿人, 兇神惡殺公仔佬就一個都無, 食完早餐就番工番學嘅就大把......(不過大惡人係無樣無款睇到嘅!)講番食物當有新鮮出爐嘅麵包, 麵包師係會嗌出來:「义燒包出爐!」咁我二話不說叫番一個嚟嘆~~脹卜卜$7外脆內軟但又唔係好墜手(輕漂漂未至, 重甸甸也未至), 麵包真係「發到豬頭」咁大, 所謂嘅义燒係自製的(因為沒有义燒的那種已燒過的味), 肥瘦有序的肉粒混上海鮮醬就成為义燒包餡。早餐又經濟又大份沙爹牛肉麵的沙爹汁甜甜地, 花生味也有少許, 牛肉「嗱」得不誇張, 麵似是福字麵, 正! 新鮮出爐迷你餐包仔竟然都有2粒葡萄乾, 廚師牌雞肉腸與荷包蛋同樣煎得香脆 咖啡也煮得香濃牛扒「嗱」得超級誇張, 失望 入口一陣化學味道, 這兒的煎双蛋是孖蛋(即是兩隻一齊煎, 少点功夫也做不到)牛油厚多士鬆軟熟; 凍奶茶茶香不澀奶味香醇眼
九龍冰室.......咦!九龍餐室先啱

講番食物
脹卜卜$7
早餐又經濟又大份
咖啡也煮得香濃
牛扒「嗱」得超級誇張, 失望
入口一陣化學味道
, 這兒的煎双蛋是孖蛋(即是兩隻一齊煎, 少点功夫也做不到
)牛油厚多士鬆軟熟; 凍奶茶茶香不澀奶味香醇

眼見大餐牌的食物都是三十多四十元, 而且齋看名字好像頗吸引人, 下次定要試試!
2011-03-23
$30 (早餐)
  • 麵包