2019-10-15 325 瀏覽
好有學生時代感覺既小店啊!以往中學時代都會放學搵地方食平野,呢間新開既小菜館完全演繹到當年既感覺!叔叔仲好熱情招待,不時胡問食客:“夠唔夠味啊?”、“要唔要添多D飯”?(好有老豆怕D仔女食唔飽個種關愛哈哈哈)位於西營盤英華臺既“義興三送飯”,有招牌蒸鵝(鵝脾、鵝頸、鵝頭都有),仲日日唔同菜式任君選擇。店鋪裝潢好復古,連餐牌都係舊式粘在墻上的。配把電風扇、昏黃既燈光,有一刻好似翻左去80年代茶記咁...haha!每日9/10款送,全部由老牌師傅,挑選即日新鮮材料去烹調而成,無味精好足料,好有家的感覺。老火湯日日唔同,捱夜唔夠訓人士飲一碗可以補一補。小黃魚都係推介菜!好酥脆!一點也不油膩!連魚骨都炸到可以食埋架!招牌鹵水豬手同蒸鵝,熱辣辣食好惹味,適合送白米飯,不過一定要快食哦,如果唔係凍左會鹹D。做個有禮貌的好孩子,自己餐具自己收拾,記得食完拎去店鋪左後方處理餐具哦!

店鋪裝潢好復古,連餐牌都係舊式粘在墻上的。

美味10餸

老火靚湯

老火湯日日唔同,捱夜唔夠訓人士飲一碗可以補一補。
新鮮好味家常菜

燒鵝豬手