尋日同男朋友去銅鑼灣做完野,一直都知道東大街係食街黎,就撘電車去東大街食飯,求其入左桻之燒,第一次黎點知好有驚喜!❤️見到餐牌啲串燒既名都好特別,唔似外面好普通既串燒,海鮮嗌咗元貝同馬友一夜干,真係好好味又新鮮!老細話係一夜干係自家制自己曬,真係煎到啱啱好又唔會好鞋!好驚喜係酒漬雞肝,洋蔥同雞肝再用酒醃,配酒鬼老細推介既生原清酒係一流!👍其他都好好食,因為所有串燒實在太好食就費時曬時間影相,怕拎完角度啲野食就攤凍曬🙈重點一提係老闆Ray實在係大酒鬼,我同我男朋友都係愛酒之人,成晚傾得好開心,老闆成晚推介左幾款酒都好啱我地口味,走嗰陣都幾乎腳步不穩🤤🤣如果鐘意飲清酒既絕對可以問老細Ray有咩好推介,相信佢唔會令你失望🤣因為好少過港島東,誤打誤撞揀到一間好有人情味又有家既感覺既居酒屋,要寫下食評支持下小店❤️
2021-10-10
  • 磯燒雞泡魚干