2016-11-17
其實旺角食肆林立選擇太多, 往往諗食咩菜式都頭痛,所以食放題係比較好。因為放題選擇多, 款式又可以根據個人口味點菜。最重要係一個價錢可以試到不同佳餚美食 。 經朋友介紹話八幡日本料理唔錯, 所以同朋友一齊品嚐。 入到餐廳環境和空間都較寬躺唔會有侷促嘅感覺,可以同朋友好好食一餐飯。 放題餐牌有分升級版本, 加50蚊就可以試到10款比較優質的食品我地都覺得價錢公道! 揀咗升級當然要點哂咩都要試!先黎珍寶帶子刺身,珍實果然係比普通嘅帶子較大, 入口味道同樣鮮甜,外表色澤光鮮。而赤蝦刺身體積有一隻手指咁長咁大,入口肉質不但爽口而且亦十分甜美,同普通細細隻甜蝦刺身完全唔同,口感十足。生蠔上台用匙羹盛裝加上醬汁可以一啖一隻,生蠔飽滿,肥美鮮甜。然後是火焰柚子和牛壽司, 呢個菜真係最愛!牛肉經過火焰燒到半生熟, 和牛入口即溶冇渣,牛味又濃,我地持續encore左4次,好彩係任食。椒鹽炸蟹仔表面又脆又香, 最岩係送酒一流,朋友傾偈時食最岩。 燒汁豚小排, 燒完後肉汁保留到所以好好食,呢個都好惹味,我地又encore啦!除咗食升級菜單外, 其他刺身都要一試 , 基本刺身都好新鮮如果鍾意食牛可以試吓蒜片牛
除咗食升級菜單外, 其他刺身都要一試 , 基本刺身都好新鮮
如果鍾意食牛可以試吓蒜片牛柳粒, 蒜蓉片同牛柳粒一齊食真係好夾。
烤物之中, 我比較鐘意鹽燒虎蝦,烤雞翼,玉翠瓜,多春魚,因為烤得好香!
整體今次我同朋友都好滿意食物和環境, 每碟食物份量都適中,而上菜速度都好快唔會點左拖到食完都唔黎,之後都會繼續推介朋友黎食,鍾意刺身一定可以食到夠。