2020-09-16 11133 瀏覽
終於捱過新冠肺炎嘅第三波、襯限聚令亦稍為放寬、一定要食餐好嘅、精挑細選book 左Forte 嘅半自助餐🥂🥩🧀 🦐🦀如心艾朗酒店好近APM , 餐廳環境亦頗具特色,中庭自助餐區,大大小小嘅餐枱組合、原始石牆設計好型呀,餐廳亦好貼心,口罩封套,適當距離都做得好好,豐盛自助吧、少左擠迫感 ,令人食得更輕鬆寫意😍😍😍 Book 位時已經知道係自選一份主食+半自助餐形式,意想不到嘅係自助吧枱提供嘅美食種類之多、不但擺設吸引、而且高質美味👏👏👏主菜選擇好多、肉肉有齊豬、牛、羊,想清清地蒸條海上鮮又得,靜待牛扒嘅一刻當然要繞場一周,噢.... 好正啊,爆膏麵包蟹🦀、大大粒翡翠螺🐚、酒香醉鮑魚、冰鎮賴尿蝦、長腳蟹⋯⋯唔會選擇困難,因為樣樣都愛吃👍👍👍一個回合已經大滿足,海鮮供應源源不絕,質素之高更加係見微知著,酒香鮑魚爽口彈牙,,冰鎮瀬尿蟹非常鮮甜、爆膏麵包蟹絕對係要挑戰你嘅膽固醇,每樣食材都處理得乾乾淨淨,🛎鐘聲響起,服務員來過🔥火焰焗蝦🦐、之後仲有辣酒煮花螺、芝士炒意粉,即塲制作,好有party feel 👏👏👏美食穿梭,我已經發現牛扒好正啊,服務員端上一桌子調味、介辣、餐桌鹽都有多款選擇,如此

美食穿梭,我已經發現牛扒好正啊,服務員端上一桌子調味、介辣、餐桌鹽都有多款選擇,如此排埸,心中已經暗暗讚賞,切一口慢慢品嚐,肉質鮮嫩粉紅,係我想要的五成熟,無論烹調、食材方面嘅質素都相當高👍👍👍

Forte 誠意十足,即使係半自助餐,美食設計,擺盤都相當細緻,Fine Dining + 豐盛海鮮Bar都超乎預期,相當有水準 ,久違了的美食,令我們今晚不單只吃得好、仲吃得非常開心🥳