2020-11-06 266 瀏覽
以前食中東菜,因為香港選擇少,只會食 Kebar,見到有新野,即刻卜檯。嚟到唔洗等,即時有位,座位比較窄,ok,我講究既係食物。第一味無花果石榴沙律,用左 Greek Yogurt Dressing, 非常特別既配答,菜都好新鮮,我食左一半,已經即時落柯打 encore,唯一係沙律菜切得好大塊,好難塞入口。呢味菜我比 90 分。第二味中東串燒 (羊 & 雞),熱辣辣上檯,配沙配菜,肉夠嫩,燒得好香,略為鹹左少少,呢味菜都係 90 分。第三味燴羊,呢味菜絕對好食過重慶大廈所有咖喱王既燴羊,唔會好油,味道十分好,羊肉好嫩,配飯係一流。唯一係羊肉份量少左 d。呢味菜我比 90 分。第四味簿餅,不過不失,唔夠鬆脆,我比 75 分。下次一次會再嚟
無花果石榴沙律

中東串燒