2017-09-23 836 瀏覽
呢間朋友話要book 一個月既火鍋,今次終於黎試下。夜晚佢有三個時段既,我地就揀左8點半個轉,可以食到11點鐘交枱,每一段時間,都係清晒前一段既人先再入下一段既人。因為我地有十個人,佢就安排左我地坐房,幾舒服,又唔迫。佢d 海鮮係初頭就會比晒我地,我地係跟住佢牆上面貼左 (每樣海鮮要煮幾耐時間同次序)的指示去放海鮮入去,最先落既係蟹,蝦,鮑魚,之後就係蜆個d, 最後係魚d 海鮮好新鮮,d 蟹好多膏。蝦好爽口。鮑魚完全唔會痴牙,好有咬口。蚌同埋蜆又好乾淨,唔會有沙。仲有條魚,係勁滑唔多骨。真係要跟佢個指示煮,甘d 海鮮就最好好好好食之後食完個d 海鮮,我地於開始放d 打邊爐既野食。店員叫我地煮晒d 海鮮就放d 南瓜粒,芋頭粒同粟米。等d 南瓜同芋頭可以多d 時間煮溶d, 甘個粥先會綿。雞軟骨丸,牛肉,牛丸,芝士軟心獅子狗,同豬肉,仲有嗌左響鈴同花膠(不過唔記得左影),雞軟骨丸係我第一次食,幾爽口,口感好特別。牛丸都係入面有夾心,好彈牙架。牛肉同豬肉都好滑,唔多脂肪,好好食,又唔"鞋"。花膠同響鈴就同平時食既差唔多,冇咩特別。芝士軟心獅子狗,我最鐘意,因為熟左d 芝士軟心好濃。好好食。推介
呢間朋友話要book 一個月既火鍋,今次終於黎試下。

因為我地有十個人,佢就安排左我地坐房,幾舒服,又唔迫。

仲有條魚,係勁滑唔多骨。
真係要跟佢個指示煮,甘d 海鮮就最好好好好食

之後食完個d 海鮮,我地於開始放d 打邊爐既野食。

雞軟骨丸係我第一次食,幾爽口,口感好特別。
牛丸都係入面有夾心,好彈牙架。

芝士軟心獅子狗,我最鐘意,因為熟左d 芝士軟心好濃。好好食。推介呢個。

最後我地清走d 肉呀,粟米呀個d 野食,再放d 飯入去煮返開個粥,個粥好入味,南瓜同芋頭溶夾埋一齊,原來都幾夾味。仲有d 海鮮既鮮味呀,肉呀甘樣,所以個粥都有d 鮮甜既味。仲有我地煮得岩岩好,個粥好綿。

夜晚呢個時段,每人2百蚊左右,仲有甘多海鮮同野食,免加一,真係好抵。下次一定會再黎食。