2022-12-08
成日收工經過呢間日本嘢食都見到好多人排隊,琴晚收工遲左見到門口不太多人,趕緊拎飛排隊試下!入面裝修都幾正,擺滿好多日本動漫公仔,座位舒服,店員都好nice!天氣凍凍哋唔想食咁多凍嘢,點左好多熱辣辣的食物。火焰左口魚邊牛油果沙律🥗:沙律菜真係好新鮮,厚厚的黑松露酸醋沙律醬味裹著各樣食材,酸酸甜甜的感覺好開胃,最鍾意食的牛油果份量好多!一口牛鐵板飯(燒汁):熱辣辣上檯,飯面鋪著一個半熟的太陽蛋,但稍微生左少少🤏,粒粒牛肉燒到香香脆脆,外脆內嫩,不用自己動手切,不錯不錯!仲有個炸薯條真係好讚!就睇個樣已經好好味,食就更加正!泡菜黑豚腩窩:火滾滾的窩,材料真係多到..酸酸辣辣,黑豚肉香爽,一咬就開,薄薄一層,吸足湯底味道,每一啖都係享受!小食叫左千回火鳥(全雞翼)同照燒魷魚筒,雞翼外皮有少少乾,但入面肉質都還好不乾。魷魚筒爽爽脆脆,燒汁偏甜。仲有兩個溫暖的熱奶茶,抹茶味好香濃,紫薯就偏淡,麻麻哋總體感覺really good~
天氣凍凍哋唔想食咁多凍嘢,點左好多熱辣辣的食物。
仲有兩個溫暖的熱奶茶,抹茶味好香濃,紫薯就偏淡,麻麻哋
總體感覺really good~