2012-10-20
一早book左位,去到唔洗等,即刻坐低,由於我地坐燒烤的位,餐廳好細心噤俾左每人一張圍裙,驚我地俾油彈到衫。首先嗌左刺身,有牡丹蝦,油甘魚同拖羅,牡丹蝦超大隻,個蝦頭仲另外炸上碟,激多膏,油甘魚都好食,好鮮,拖羅肥到不得了,正啊,幾貴都抵。之後上左個唔知咩沙律,我覺得一般,但我朋友話他啲醬係廚房自己配,出面食唔到喎。。根住再嗌左兩隻日本廣𡷊蠔,燒,睇住師傅為兩隻野又焗又落牛油又白酒又蒜片噤,都ok的。因為他d野係師傅見你食完先再燒,保持熱度,所以心急的朋友都預左如果主攻燒烤的話一餐飯閒閒地吃兩個鐘。之後見他拿隻大過手掌的元貝燒,等10分鐘,2啖食完。其間waiter不停幫你換碟加茶,自動自覺,完全不用叫。之後上來糖煎鵝肝,哇,外脆內嫩,勁好味,師傅手勢一流,其間我朋友同他不停交留整鵝肝的心得,好搞笑。再來一個鹽燒三文魚頭,咸左小小,呢個一般。當晚最期待的來了,和牛,yeah,其實我不識分他是f幾,淨係知好好吃,五成熟,厚切,一d都唔感覺油。最後食左個炒雜菜,由于我非常之好芽菜,我朋友叫師傅落多d,師傅又肯喎,勁好人,我朋友細細聲講芽菜值得幾多錢丫。哈哈笑死我。當晚7點半去到食到差唔多1
之後見他拿隻大過手掌的元貝燒,等10分鐘,2啖食完。
其間waiter不停幫你換碟加茶,自動自覺,完全不用叫。
再來一個鹽燒三文魚頭,咸左小小,呢個一般。
當晚7點半去到食到差唔多10點走,如果唔係坐燒烤台睇住他整,我諗一早屌曬鬼,是晚埋單2700幾,仲送左兩個鐘泊車優惠,吃得好盡興,好開心!