餐廳: 華姐清湯腩
資訊:

2008-04-05 9 瀏覽
今日我同青檸先生好乖,從旺角出發到香港大學借material教書,之後我地仲去埋孫中山先生的博物館,間屋(甘堂第)好靚。行完之後,就落左中環食小小野,然後就好浪漫地乘叮叮到銅鑼灣行街,可惜買唔到野,再乘叮叮到天后華姐。見它是得獎餐廳,就試試啦,誰知,惡夢就隨即開始……我地叫左清湯腩加蘿白,醉雞和豆漿。d牛腩un到死,咬都咬唔到,簡直係食左會胃痛個隻。我唔明點解打正flag號賣牛腩,d質素都可以咁。可能有食客睇到我的評論會doubt,但我可以講at least 我同青檸個碗都係咁。我試過企在他們果邊想,會唔會係因為腩的位置不同所政呢?但咁多個人食過,咁多個食評,無理由咁巧合,所有人都有坑腩,而我唔係ga,唉,所以我都唔知點解,救命。另外,碟醉雞同杯豆漿是無問題,正常的。對不起,我不會再來。

對不起,我不會再來。