2023-01-06
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝙏𝙝𝙚 𝙁𝙖𝙧𝙢𝙝𝙤𝙪𝙨𝙚 咖啡廳北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓過時過節總係會想食餐buffet開心下,我朋友仔話佢黎過呢到食過3,4次,所以我都黎試下有幾正(〃ω〃)因為實在太多野食,等我每part節錄一d黎講先。✦ Dinner Buffet∇ 冷盤凍海鮮有龍蝦、海蝦、青口、蜆、螺、麵包蟹,全部都好鮮甜彈牙,龍蝦同麵包蟹啖啖肉,仲要勁多膏好鬼正!刺身有希靈魚、八爪魚、油甘魚、吞拿魚、三文魚,除左三文魚同希靈魚無試之外,其他都幾鮮味,唔錯喎。行過又比個凱撒沙律吸引住,因為用個大芝士黎撈,沙律菜新鮮爽脆。∇ 熱盤好~到到講下d熱食先~真係有好多選擇呀!烤安格斯西冷、法式紅酒薈牛肉、阿根廷青醬燒春雞、印度咖喱雞、上湯龍蝦伊麵,每款都好惹味呀~燒味區嘅叉燒都肥瘦適中,好軟淋。side dish都有好多,其中印象深刻嘅係黑松露薯蓉,好滑溜好有黑松露味。最驚喜嘅係點心個到有粢飯,不過太多野食所以無試到XD特別一提個中湯都好好飲,勁多料係入面。∇ 甜品到到甜品啦~呢到個signature轉轉雪糕櫃,真係大人細路見
☆ 𝙏𝙝𝙚 𝙁𝙖𝙧𝙢𝙝𝙤𝙪𝙨𝙚 咖啡廳
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓
因為實在太多野食,等我每part節錄一d黎講先。
✦ Dinner Buffet
∇ 冷盤
∇ 熱盤
好~到到講下d熱食先~真係有好多選擇呀!
燒味區嘅叉燒都肥瘦適中,好軟淋。
最驚喜嘅係點心個到有粢飯,不過太多野食所以無試到XD
特別一提個中湯都好好飲,勁多料係入面。
到到甜品啦~呢到個signature轉轉雪糕櫃,真係大人細路見到都開心呀!有好多款味呀,我試左士多啤梨、芒果、冧酒提子、薑撞奶同埋tiramisu,我最鍾意薑撞奶,因為比較特別,有薑味得黎又唔會話好辣。
然後有我好鍾意嘅St honore cake,又有芝士拿破崙,仲有好多甜點同生果,真係好開心呀(=´∀`)
∇ 飲品
飲品方面都好多選擇,有好多唔同款嘅汽水,有果茶,又有茶包,又有咖啡機。