2019-05-28 196 瀏覽
今日去咗呢間街坊小店食雞煲。雖然沒有豪華裝修,但有地道風味。而且食食吓竟然見到爆曬場,可見食物質素有保證。我哋叫咗《清潤椰子走地雞煲》我幾鍾意走地雞,因為天然飼料餵食,脂肪比較少。先上椰子湯煲,見到有好多片椰子喺入邊,都幾足料。之後原隻走地雞。份量很多整整一大碟。椰子湯滾起我哋就放雞入去。啲雞果然好好食。皮脆肉爽。雞味濃郁。連啲皮都好爽唔肥。我個人很喜歡❤️❤️。之後我哋叫咗《牛魔王拼盤》有:M9和牛,手切新鮮牛肉,肥牛粒。M9和牛尤其好吃。在湯裏搵30秒左右就馬上食得。牛味濃郁。鮮味十足。而且入口即溶,口感十分豐富!手切新鮮牛肉和肥牛粒亦很不錯👍。另外掉了《必食蝦丸》。爽口彈牙。蝦肉實在。味道很不錯💕。《鮮帶子》見到已經很開心,因為好大粒。而且有六粒咁多,好抵食。帶子味道新鮮。肉質鮮甜。很好吃😋。另外叫了一些健康蔬菜:鮮淮山,金針菇,健康秋葵。特別推介《健康秋葵》。分量多,用來打邊爐味道佳😍。最後叫左《馬尾粉絲 (蔡瀾推介)》啲粉絲索曬d湯,很入味,好正🤗🤗。

先上椰子湯煲,見到有好多片椰子喺入邊,都幾足料。

另外掉了《必食蝦丸》。爽口彈牙。蝦肉實在。味道很不錯💕。