2017-02-13 45 瀏覽
近期旺角中心 開左好多唔同既食店 有坐位區 同企位區 一般都係飲品小食 而個人覺得比較特別係喺企位嗰邊開左間食韓式甜品窩夫既鋪頭 食店係企位 所以裝修冇乜特別, 但鍾意食窩夫既朋友一定要黎 有好多唔同種類既窩夫 甜咸都有 客人可以點細既係半條 或大 即係原條窩夫 D24 榴槤窩夫 細份 38 榴槤好者一定要食 d 24 榴槤本身夠滑夠口感 試想像下將呢d 榴槤肉放喺暖身既窩夫上面 窩夫厚度適中 軟身又帶點厚感 有少少甜度 而作為協調既cream 係兩者中間 用心制作 打成白泡 令到整個窩夫 除左有榴槤香味仲好夠滑 超好味 推介推介 黑露碎蛋窩夫 細份32 咸味窩夫點黑松露碎蛋 一來已經聞到勁香黑松露味 軟林林既窩夫上面鋪滿碎蛋 蛋肉好夠味 配以少少沙律醬 好有厚咸 , 雖然味道唔夠榴蓮突出 但都係推介之選 而飲品方面點左 韓國蜜糖花梨茶 熱 13 好香濃既蜜糖味 而飲落先會有花梨香 食緊榴槤窩夫時再飲佢list 上面有果香既花茶最夾 蜜瓜奶沙冰 20 沙冰飲得多 生果奶第一次 用左韓國 蜜瓜奶整成既沙冰 冰凍得黎飲落充滿蜜瓜味 飲得出落足料 yummy !
而飲品方面點左
2017-02-13
$50 (宵夜)