2022-08-06
📍云手工火鍋📍💡尖沙咀黎呢間打邊爐就係比佢嘅湯底吸引咗,有好多選擇,松茸雞翅冬瓜魚湯鍋、金湯花膠雞鍋、花甲蟹鍋、火焰三椰雞鍋,淨係個湯底都諗左我一陣🐥火焰三椰雞鍋($328)夏天熱辣辣,我就揀咗個感覺上消暑啲既椰子雞湯底🐔店員一嚟會上咗半隻雞,再淋上青酒點火黎炒香隻雞,成個鍋變左火焰鍋,即刻攞手機影相📸️跟住會再加入椰皇椰青椰肉去烹調,一打開個蓋已經聞到陣陣椰香味🥥🥰未飲都覺得甜。店員都提我地滾起個陣,飲咗個湯先再打邊爐,真係清甜到飲咗幾碗,d雞又夠滑 正❤️🥰👍🏻🐥牛胸爽($138)牛胸爽食落好爽口,平時牛肉紅色,呢個竟然係白色🤣口感都幾特別🐥手打黑松露墨魚丸($52)如果中意食黑松露既真係要試下,真係用墨魚打出嚟,一咬會食得出粒粒嘅墨魚🦑,又充滿黑松露味道,幾特別同推介☺️🐥竹笙帶子香菇餃($68)估唔到呢隻餃子咁大隻,餡料好豐富,真係會食到粒粒帶子☺️鮮甜滿意🐥招牌韭菜餃($48)入邊好多韭菜同肉碎大大粒,都幾鮮甜,又比想像中大👍🏻🐥招牌酥炸惹味茄子($68)炸茄子份量好多,新鮮炸起熱辣辣,又唔會話好油,都真係幾惹味🐥炸枝竹($38)枝竹係打邊爐必叫,佢吸晒湯底真係特別正#尖沙咀#尖沙咀
💡尖沙咀
🐥火焰三椰雞鍋($328)
🐥牛胸爽($138)
🐥手打黑松露墨魚丸($52)
🐥竹笙帶子香菇餃($68)
🐥招牌韭菜餃($48)
入邊好多韭菜同肉碎大大粒,都幾鮮甜,又比想像中大👍🏻
🐥招牌酥炸惹味茄子($68)
炸茄子份量好多,新鮮炸起熱辣辣,又唔會話好油,都真係幾惹味
🐥炸枝竹($38)
枝竹係打邊爐必叫,佢吸晒湯底真係特別正
#尖沙咀#尖沙咀美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #云手工火鍋
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread