2020-09-10 104 瀏覽
2人限聚令下,好耐好耐冇出街食晚餐,今晚終於忍唔住要去近近地的彩園商場食下泰國嘢。我同老公兩個人總共叫咗四樣嘢食再加一杯飲品。第一樣係海南雞喇沙,啲雞皮同肉都好爽滑,個喇沙嘅味道亦唔錯,食完啲雞肉你會見到個碟底有隻雞的第二樣係個併盆,樣樣都好味,特別個蝦餅,好彈牙又唔油膩第三樣係軟殼蟹米紙卷,呢個出呼意料咁好味,因為有大量嘅新鮮蔬菜包享入面,好清新,可以平衡番個併盆嘅炸物。最後我地叫了一個甜品,椰汁西米糕,呢個西米糕真係好好好味,佢面頭有一層椰汁布丁,下面隋咗西米重有幾米粟米同椰果/椰子碎,我下次一定會再叫呢個甜品食。另外,有一段小插曲,就係我食食下跌咗隻筷子落地,我都未執番個待應已經攞咗對新嘅俾我,佢地的招呼真係值得一贊。 完

我同老公兩個人總共叫咗四樣嘢食再加一杯飲品。

第二樣係個併盆,樣樣都好味,特別個蝦餅,好彈牙又唔油膩