2019-05-20 170 瀏覽
瞓到14:30先起身,一起身後就做家務到20:00,突然間先醒起原來我淨係掛住做家務,投入到全日未食過嘢都唔覺肚餓😅另一半話想食拉麵,我地不約而同醒起好多時都經過附近一間日本餐廳,但就從來都冇幫襯過,咁就決定喺呢度醫肚啦!店員好好禮貌,又向我地推介抵食套餐,事實又真係幾抵食喎!我哋分別叫咗自家製吉列豬扒拉麵套餐及自家製豬軟骨烏冬套餐,每份套餐包一款小食及凍飲!本身店員話豬軟骨賣剩少少,如果我覺得唔夠可以補加其他食物俾我,但我最終冇要求補加,因為碗烏冬已經好大碗,我本身都食唔晒!味道方面又不錯喎,老闆娘仲向我哋推介佢哋嘅自家製辣椒醬,加埋落碗麵度食更加惹味!本身我不太好拉麵,但呢間店有好味彈牙嘅烏冬,味道又不錯,份量又足料,而且價錢好親民,老闆店員都好友善,各方面綜合而言,絕對會經常幫襯啦
自家製辣椒醬

2019-05-19